Friluft

Eventyrer Aleksander Gamme vil samle «alle grønne tjenester», får fersk investor med på turen

«Innlandets Schibsted» har gjort sine to første investeringer. Pinsj prises til 28 millioner kroner.

Gründer Alexander Gamme får det nye investeringsselskapet G64 Vekst på eiersiden i Pinsj.
Publisert Sist oppdatert

G64 Vekst, venture-armen til Innlands-konsernet Kilde (tidligere Hamar Media), investerer i Pinsj, startupen til eventyrer, polfarer og TV-profil Aleksander Gamme. Selskapet er en utleieplattform for friluftsutstyr som i fjor fikk eiendomskongen Ivar Tollefsen og kjendiser som Thomas Alsgaard og Cecilie Skog på eiersiden.

Den nyansatte lederen for G64, Ståle Bråtebekken, ønsker å etablere investeringsselskapet som en sentral investor på Innlandet. Selv har han erfaring fra Telenor Accenture Management Consulting.

Det var i fjor at Kilde-konsernet solgte eiendom og etablerte satsingen på lokal venture som skal investere et sted mellom 30 og 50 millioner kroner over en treårsperiode.

– Vi er ikke et rent investeringsmiljø, men tilbyr kompetent kapital. Og så er vi opptatt av å sitte sammen med selskapene slik at vi kan utvikle oss sammen, sier Bråtebekken.

Ingen fikse løsninger

Investeringen i Pinsj passer med det ferske mandatet siden Gamme er fra Hamar. Avtalen innebærer innskutt kapital og levering av kommunikasjonstjenester fra Kildes selskaper.

– For oss i Pinsj er G64 en ideell investor fordi de har et langsiktig perspektiv, det handler om smart kapital, og så er det sabla trivelige folk som bryr seg om både bærekraft og friluftsliv, ikke minst, sier Gamme.

Hittil har tjenesten hans fått 2000 registrerte brukere, og Gamme forteller om jevnt vekst.

Gamme omtaler emisjonen som en «onboardingsrunde», og forteller at G64 har «stått og banket på døren en stund». Totalt er det snakk om omtrent 1,5 millioner kroner som er investert. Pinsj fikk en prislapp på 28 millioner kroner.

Bråtebekken er opptatt av å være en åpen investor.

– Vi gjør det helst enkelt, og klarer oss uten fikse finansløsninger. Man får cash og tjenesteleveranser.

Han utelukker ikke at konsernet kan bytte aksjer mot timer, såkalt svettekapital.

– Man kan for eksempel få timekonto hos merkevarespesialistene Anti-Hamar og få bistand til å ta ut merkevaren i markedet på best mulig måte, sier han.

Samler grønne tjenester

Ifølge Gamme går alle midlene til utvikling av konseptet. Gründeren jobber gratis, og de administrative kostnadene til selskapet er i praksis ikke-eksisterende.

I vår deltar Pinsj på akseleratorprogrammet Amplifier, i regi av EY, som blant annet innebærer at selskapet får 300 konsulenttimer over en periode på 3 måneder.

– Pinsj utvikles til å bli en plattform for alle grønne tjenester på ett og samme sted, utlån, utleie, bruktsalg og reparasjon, forteller Gamme.

Store vyer

For tiden renoverer Kilde lokaler hvor gründere ønskes velkommen til å etablere seg.

– Vi har store vyer, og har bevist modellen og fått den godt frem gjennom to investeringer, sier Bråtebekken

Pinsj er G64 Veksts andre investering på kort tid. Tidligere i mars ble det klart at de også er blant investorene i AR-selskapet Fynd Reality.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!