emisjon

Med ambisjon om å bli «Innlandets Schibsted Venture» investerer de i sin første lokale startup

Kilde og First Seed satser på opplæring med VR og AR.

Fra venstre: Håvard Røste (direktør teknologi og data, Kilde), Ståle Bråtebekken (daglig leder G64 Vekst), Knut Henrik Aas (CEO, Fynd Reality), Ronny Pedersen (styreleder, Fynd Reality) og Endre Krogsrud (investment manager, First Seed) (Foto: Fynd Reality)
Publisert Sist oppdatert

Gjennom det nyetablerte vekst- og utviklingsselskapet G64 Vekst går Kilde inn på eiersiden i Fynd Reality.

Hamar Media skiftet fra januar navn til Kilde.

Fynd Reality AS har siden 2017 vært leverandør av trenings- og læringsløsninger med bruk av VR- og AR-teknologi, og har store aktører som FN, Forsvaret og NATO på kundelisten. Selskapet teller 17 ansatte og har base i Innlandet.

– Fynd Reality er en seriøs aktør innen ny formidlings- og læringsteknologi. Gjennom vår strategi ønsker Kilde å bidra til å bygge regionen og kontinuerlig utvikle og fornye oss selv. Her ser vi mulighet for begge deler, sier konsernsjef i Kilde, Magne Nordgård.

Dette er Kilde

  • Kilde (formelt KildeGruppen AS) er en familie av selskaper innen medier og kommunikasjon med sterk forankring og eierskap i Innlandet.
  • Totalt teller selskapet 150 årsverk med en årlig omsetning på rundt 300 millioner kroner, fordelt på virksomhetsområdene nyhetsformidling og kommunikasjon.
  • Venture virksomheten er skilt ut i et eget selskap, G64 Vekst AS.

Regionale investorer

Kilde går inn i Fynd Reality AS gjennom sitt ferske investeringsselskap G64 Vekst. Den ferske corporate venture-satsingen ble opprettet i oktober i fjor etter at konsernet tok gevinster i eiendom.

Investeringen i Fynd gjøres i fellesskap med det regionale såkornfondet First Seed som er etablert av Sparebankstiftelsen Hedmark og Hedmark fylkeskommune. Fondet har en kapital på 100 millioner kroner og er et av de største regionale såkornfondene i landet.

I tillegg har en rekke sentrale nøkkelansatte i Fynd valgt å investere ytterligere i selskapet.

Totalt henter Fynd inn 6,5 millioner kroner i denne runden.

– Vi i Fynd Reality er meget godt fornøyd med å få med solide regionale eiere som Kilde og First Seed. Når selskapet nå satser videre globalt, vil denne investeringen styrke våre muligheter til å skalere mye raskere, forteller Knut Henrik Aas, CEO i Fynd Reality AS

Nasjonalt tyngdepunkt

Hamarregionen og Innlandet har de siste årene etablert seg som et nasjonalt tyngdepunkt innen utvikling av spill, VR- og AR-løsninger. Regionen har også en høy tetthet av selskaper innen medier og kommunikasjon, med potensielt stor overføringsverdi:

– Fynd Reality har utviklet en sterk teknologiplattform for raskere læring og er godt posisjonert for skalering. Vi ser med stor interesse på hvordan VR- og AR-teknologi kan benyttes innen tilstøtende områder som nyhetsformidling og historiefortelling, og gleder oss til å starte samarbeidet, sier Ståle Bråtebekken, som nylig har tiltrådt som daglig leder i G64 Vekst AS.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Fra før deltar både Kilde og Fynd Reality i næringsklyngen VRINN, som teller et femtitalls bedrifter som samarbeider om bruk av VR, AR og «spillifisering» innen områder som trening og læring. Kilde har nylig vært gjennom en reposisjonering og navneendring, med store ambisjoner for fremtiden.