Kunstig Intelligens

Europeiske AI-startups lokkes av Canada og UAE

Driver du en AI-startup og er lei streng EU-lovgivning står flere land klare for teknologien din.

Emiratene lokker AI-startups med skattefordeler og «gullvisum».
Publisert Sist oppdatert

Flere anerkjente AI-startups fra Europa og Storbritannia har den siste tiden blitt kontaktet av representanter fra land som Canada og UAE med forespørsler om de vil flytte virksomheten dit, skriver Financial Times.

Avisen skriver at oppstartsbedriftene har blitt mål i en global konkurranse for å utvikle banebrytende teknologi. De lokkes med blant annet få reguleringer på teknologi, subsidier og gunstige skattevilkår. 

Tyske Aleph Alpha og britiskbaserte Synthesia og StabilityAI er blant de unge AI-selskapene som nylig har blitt kontaktet. 

Gründeren og CEO i Aleph Alpha, Jonas Andrulis, sier de har blitt oppfordret til å flytte på grunn av begrensningene som kommer av EUs mange reguleringer.

Forrige uke vedtok EU den såkalte «AI Act» som anses som en av verdens strengeste reguleringer av teknologi som har gjort at mange AI-selskaper må bruke mer tid og ressurser på å være i tråd med gjeldende lover, og dermed mindre på utvikling.

– Dette er en tung kostnad for mange selskaper, som kommer oppå allerede strenge reguleringer og høye energikostnader, sier Andrulis. 

I Canada finnes allerede tusenvis av AI-startups og ledende forskere. Avisen skriver at de lokker med høy kompetanse i landet og enkel prosess for oppholdstillatelse. 

UAE ønsker å bli et globalt knutepunkt for ny teknologi, og tilbyr såkalte langsiktige «gullvisum» til AI-talenter.

Til tross for lokkemidlene, har Synthesia foreløpig sagt at de ikke har noen planer om å flytte fra Storbritannia. Aleph Alpha blir også ved sitt hovedkontor i Heidelberg, Tyskland, og sier de støtter «europeiske verdier og økosystemer».

Oversettingen av denne teksten er gjort ved hjelp av ChatGPT, men saken er skrevet av Shifters journalister.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.