FORBRUKER

EQT-gründer «tar over» svensk selvbruning og går globalt

Conni Jonsson var med å gjøre EQT til en av verdens største innen private equity. Selv kjøper han seg nå opp i selvbruningsproduktet Tanrevel.

PÅVIRKNING: I Sverige satser kjente investorer stadig oftere på retail startet og backet av landets mange influencere.
Publisert Sist oppdatert

Tanrevel er en selvbruningspray som Sveriges mange influencere har gjort til et velkjent produkt i nabolandet. Opprinnelig ble selskapet startet i 2018 av to svensker som har gjort det stort innen influencer marketing og kosmetikk. 

Den kjente svenske forretningsmannen Conni Jonsson, som var med å starte PE-kjempen EQT, har nå kjøpt seg opp fra 13 til 74 prosent i selskapet, som etter siste emisjon ble verdsatt til 153 millioner svenske kroner, melder Breakit

Hva Jonsson betaler for aksjene, som han kjøper gjennom selskapet Qarlbo, vet ikke avisen. 

Den nye storeieren går inn nå som Tanrevel skal ekspandere utenfor Sveriges grenser. Selskapet har fått ny sjef i Andrea Marschall-Hurtig som tidligere har vært med å bygge opp nettbutikken Nelly. 

Qarlbo eier flere «uvanlige» selskaper, i tillegg til eiendom. Det mest kjente er Pophouse Entertainment, grunnlagt Jonsson og ABBA-medlem Björn Ulvaeus. De driver blant annet ABBA-museet på Djurgården og har nylig gjort investeringer i musikkatalogen til både Kiss og Avicii.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.