søksmål

Elon Musk saksøkes av forrige Twitter-sjef

Fire tidligere Twitter-toppledere, inkludert den tidligere CEO-en Parag Agrawal, har saksøkt Elon Musk.

Elon Musk forsøker å redde X (tidligere kjent som Twitter).
Publisert

Ifølge Techcrunch hevder de at de skyldes over 128 millioner dollar i sluttpakker. 

Dette skjer etter at Musk sparket Agrawal sammen med CFO Ned Segal og advokatene Sean Edgett og Vijaya Gadde som noe av det første han gjorde som ny eier av Twitter (nå X). 

Søksmålet anklager Musk for spesiell fiendtlighet mot disse tidligere lederne, som skal ha arbeidet for å holde Musk ansvarlig for oppkjøpet på 44 milliarder dollar da han forsøkte å trekke seg. 

Ifølge søksmålet har Musk spesielt kritisert Gadde, som var involvert i flere profilerte beslutninger om innholdsmoderasjon på Twitter. 

Etter budet om å kjøpe Twitter, skal han ha lagt ut hånende poster av Gadde som skal ha medført til en bølge av rasistiske nettangrep.

Søksmålet viser at Musk har stanset sluttpakker også for andre tidligere Twitter-ansatte, noe som har resultert i flere søksmål. 

Videre har selskapet under Musks ledelse sluttet å betale leie for noen av sine kontorer, noe som har ført til flere søksmål og utkastelser.

I søksmålet hevdes det at Musk anklaget disse lederne for «grov uaktsomhet» og «forsettlig feilaktig atferd» i oppsigelsesbrevene, men at han aldri har presentert bevis for disse påstandene. 

Søksmålet beskriver dette som «The Musk-playbook»: å beholde pengene han skylder andre, og tvinge dem til å saksøke ham. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.