Tech-giganter

Tesla-sjef Elon Musk til venstre og OpenAi-toppsjef Sam Altman til høyre

Går i strupen på Altman –saksøker OpenAi for Microsoft-Allianse

Elon Musk hevder OpenAi har gått for langt vekk fra dets opprinnelige mål ved å inngå allianse med tech-giganten. 

Publisert Sist oppdatert

Elon Musk retter søksmål mot OpenAI og toppleder Sam Altman  – hevder oppstartens allianse med Microsoft har gått på bekostnings av selskapets opprinnelige mål om å utvikle kunstig intelligens til menneskeheten.

Det var Finacial Times som meldte saken først. 

I en stevning levert til en domstol i San Francisco i USA torsdag, hevder Tesla-sjefens advokater at selskapet har blitt forvandlet til et «closed-source» (lukket kilde) datterselskap av Microsoft, som er et av verdens største teknologiselskaper. 

Det hevdes videre at OpenAi utvikler kunstig intelligens for å maksimere Microsoft sin profitt, istedenfor å hjelpe menneskeheten med åpen utvikling av AI. 

Tesla-sjefen var selv en av grunnleggerne av OpenAi i 2015. Selskapet startet først som en ideell organisasjon med mål om å utvikle AGI (en kunstig intelligens med samme intelligensnivå som mennesker eller høyere) på en trygg måte. 

Musk forlot imidlertid OpenAis styre tre år senere, rett før oppstarten etablerte en forretningsarm som Microsoft har investert rundt 13 milliarder dollar i. 

Alliansen mellom OpenAi og Microsoft er for øyeblikket under gransking av konkurransemyndigheter i USA, EU og Storbritannia. 

OpenAI har blitt anerkjent som en leder innen generativ kunstig intelligens. Andre teknologigiganter som Google og Amazon investerer også betydelige ressurser i utviklingen av lignende teknologier.

Artikkelen er skrevet med hjelp av OpenAis Chatgpt.