Lege og daglig leder i Dr. Dropin, Daniel Sørli, skal utvide med seks klinikker i år. Hovedeier Askeladden vannes ut.

Dr. Dropin har hentet 57 millioner kroner

Følger samme strategi som Cutters.

Publisert Sist oppdatert

Time-på-minuttet-legen Dr. Dropin har hittil åpnet 15 klinikker fordelt på Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger.

Nå har selskapet hentet 57,5 millioner kroner til videre vekst, melder Finansavisen.

Pengene henter de via en emisjon på 47 millioner kroner samt konverterte lån for 9,5 millioner kroner.

I løpet av året skal selskapet ifølge avisen åpne seks nye klinikker, og lansere nye tjenestetilbud, inkludert psykolog, hudlege, barnelege og gynekolog.

– Første prioritet er vekst og vi heiser alle seilene vi har for å oppnå det, sier lege og daglig leder Daniel Sørli til avisen.

Hovedeier Askeladden har ikke vært med i emisjonen, og eierandelen deres i selskapet synker fra 53 til 42,6 prosent. Verdiene er imidlertid høyere. Da Dr. Dropin hentet penger for et drøyt år siden ble selskapet priset til mellom 150 og 200 millioner kroner. Nå prises selskapet til 250 millioner kroner.

– For Dr. Dropins del følger vi samme strategi som i Cutters, og slipper til ny kapital og kompetanse på stadiet der selskapet er modent, forretningsmodellen er bevist og selskapet har nådd en viss størrelse, sier gründer Karl-Axel Bauer i Askeladden til Finansavisen.

I tillegg til Cutters og Dr. Dropin har Askeladden satset på andre konsepter som skal forenkle det eksisterende tilbudet, massasjekjeden Squeeze, velværekjeden Olio og begravelsesbyrået Verd.

Tidligere i år lanserte Askeladden også tannlegetjenesten Blid.