Pål Reinert Bredvei (t.v.), Jan Bredo Pettersen, Vidar Westrum og Morten Høyseth.

Documaster-toppen danner nytt stjernelag: Henter millioner for å hjelpe slitne sjefer

Pål Reinert Bredvei vil løse et problem han selv får "allergiske reaksjoner" av, og har fått kjente investorer fra Oslo og Trondheim til å satse på hans nye oppstartsselskap i Sandefjord.

Publisert Sist oppdatert

Parhestene Pål Reinert Bredvei og Kjetil J. Olsen hadde på mange måter alltid jobbet tett sammen, selv om de aldri hadde vært i samme bedrift. De hadde hjulpet hverandre helt siden den gangen Olsen startet selskapene deltidsjobb.no og Easycruit tidlig på 2000-tallet.

De hadde delt mer eller mindre gode maler, og utvekslet erfaringer og tips om hvordan drifte og bygge organisasjoner. De var begge siviløkonomer, men en ting hadde de felles: De fikk nærmest «allergiske reaksjoner» av en del av de administrative oppgavene som kommer i tillegg til det å drive og bygge selskapet.

- Det er irriterende å bruke unødvendig mye verdifull tid på administrative oppgaver. Vi har alltid savnet noen gode og enkle verktøy, og har ikke funnet noen som er egnet for små og mellomstore bedrifter, sier Bredvei om hvordan ideen bak Adminkit ble til.

Riktignok var det flere selskaper som lovet gull og enkle løsninger på problemet de så. Eter duoens syn egnet imidlertid ikke verktøyene seg i praksis, siden de ikke kunne benyttes av daglig leder alene.

Pål Reinert Bredvei (t.v.) og styreleder Kjetil J. Olsen fikk ideen til Adminkit.

Mett av pendling

Egentlig var det langt fra gitt at Pål Reinert Bredvei skulle gå i gang med en ny startup. Etter at han hadde vært med på å bygge opp suksessen Documaster, der han var med på å hente 100 millioner til arkivteknologi-startupen, ville han hjem til Sandefjord. Han ville ikke bruke verdifull familietid på pendling og lange dager i Oslo. Eller som han sa i en artikkel i Shifter da han hadde bestemt seg for å slutte i Documaster i 2018:

«Helgepappa var ikke nok»

En jobb hos det digitale minneside-selskapet Adstate virket til å være perfekt match for den pendler-mette tech-profilen, men etter en uenighet om veien videre valgte han å forlate skuta sammen styreleder Kjetil J. Olsen for å bygge prosjektet de hadde tenkt på så lenge.

- Når en dør lukkes, åpnes det alltid opp nye muligheter, konstaterer Bredvei.

Lokalt team

Fortsatt har han ikke villet gå tilbake til pendlingen, så målet måtte være å få med seg lokale tech-helter i Sandefjord på det nye eventyret. Det har han lykkes godt med, synes han.

- Vi har klart å kombinere bred erfaring med et sterkt ønske om å skape noe.

Med i gründerteamet er Jan Bredo Pettersen, som har vært en av drivkreftene bak veksten i Komplett, der han blant annet bygget opp selskapet til å bli en av de sterkeste aktørene innenfor søk for nettbutikker. Senere jobbet han fire år som konsulent og rådgiver i Google.

Teknologisjef Morten Høyseth har bakgrunn fra Norselab-partner Ivar Kroghruds Questback, der han var utviklingssjef fra de var fem til 300 ansatte. Deretter gikk han videre til Admincontrol som teknologisjef, før han fulgte Bredvei til Adstate, og nå altså til Adminkit.

I tillegg finner man Vidar Aune Westrum, en erfaren frontend-utvikler med erfaring fra Emagine, Komplet, Abax og Dolittle.

Bredvei påpeker at alle er fornøyde med å slippe pendling til hovedstaden, for å forfølge gründerdrømmen.

- Vi slipper å vente på et tog som ikke går, vi starter dagen med et stort smil, og rekker knapt å bli svett når vi går til jobben. Det er en luksus.

Målgruppe: Overarbeidede bedriftsledere

Målet med det nye prosjektet er å lage et verktøy som gjør at ledere kan bruke mer tid sammen med ansatte og konsentrere seg om kjernevirksomheten. Bredvei viser til at mange større bedrifter har egne ansatte i støttefunksjoner på HR, administrasjon og juss, samt egne IT-systemer for håndtering av dette.

- Slik er det ikke i mindre bedrifter, og systemene som eventuelt finnes, er ikke tilpasset en overarbeidet bedriftsleder som ønsker å prioritere vekst og fremtiden for selskapet og de ansatte, sier Bredvei.

Målet er å lage et “selvgående” system for bedre oppfølging av ansatte. Noe de i de innledende undersøkelsene har fått bekreftet at det er stort behov for.

- Daglige ledere forteller at de bruker mye tid på dette, og er usikre på hva som er gjeldene lover og regler. De er også alltid sent eller ofte for sent ute med oppgaver som er relatert til ansattoppfølging. Det kan føre til kostbare juridiske smeller.

Øystein Skiri og Gustav Witzøe og deres Wiski Capital er blant investorene i Adminkit. Foto: Rune Sævik

Investor-tekke

Det mangler heller ikke på oppmerksomhet fra investorene i denne tidlige fasen av selskapet. Foreløpig har de likt ideen og teamet så godt at Bredvei og Adminkit hentet inn 7,8 millioner kroner i løpet av et par uker i et coronapreget marked. Det skjedde i en overtegnet emisjon med flere kjente navn navn på lista.

Documaster-gründer Christian Lundvang er med. Det er også Adrian Søbyskogen, markedsføringstalentet som var med på å ta Documaster til store høyder, og selv startet markedsføringsbyrået CompEdge. Dessuten finner man Wiski Capital, med Øystein Skiri og Gustav Witzøe, samt Arkwright X og flere av partnere der, deriblant Mathilde Tuv Kvernland. Grunde Eriksen, Espen Aubert, Jonas Western og Michael Klem er andre navn på lista.