nytt om navn

DNV Ventures henter nye krefter fra Startuplab og Ymir Labs

Jens Christian Aune og Lise Sværi begynner i DNV Ventures. 

Jens Christian Aune, Kaare Helle og Lise Sværi.
Publisert

I januar kunne direktør for DNV Ventures Kaare Helle fortelle at de skulle skalere opp teamet for å sette enda mer fart på investeringene i startups og samtidig bygge og skalere flere interne DNV-start-ups fra konsernets 15.000 ansatte. 

I juni 2024 ble Lise Sværi og Jens Christian Aune en del av teamet og DNV Venture har vokst fra 4 til 6 ansatte. 

Teamet i DNV Ventures

  • Kaare Helle, Venture Director
  • Nermina Ek, Investment Director 
  • Simon Ratcliffe, Venture Building Director 
  • Embla Holten, Innovator 
  • Jens Christian Aune, Finance and Investment Manager
  • Lise Sværi, Business Innovation & Growth Manager

Sværi kommer fra stillingen som partner og COO i Ymir Labs, et startup studio som hjelper grundere fra ide til første versjon av produktet i markedet. 

– Det har vært kjempe lærerikt å være med å bygge selskaper fra ide til første versjon av produkt med betalende kunder. I Ymir har vi hjulpet med «alt» fra å validere problem og produkt, salg og kundevekst, bygge team og kapitalinnhenting, sier Sværi. 

Hun forteller at hun har møtt masse dyktige grundere og investorer og ikke minst lært mye om hvilke fallgruver som finnes i tidlig fase. 

– Jeg har også fått enda mer respekt for alle som tør å satse og starte for seg selv, det er beintøft, men det er også helt rått når du lykkes. Det krever mot, men du skal også som grunder mestre utrolig mange kompetanser – her har Ymir forsøkt å gi grunder mulighet til å fokusere på det de er gode på i tidlig fase.

Aune kommer fra rollen som «investment manager» i Startup Lab.

– Man finner ikke noe bedre sted for å få mengdetrening i pre-seed investeringer. Vi gjorde vel 70 investeringer i løpet av min periode, og man sitter igjen med mye kunnskap om teknologisk innvirkning på en rekke industrier, samt et nettverk av mange spennende mennesker. Jeg er veldig takknemlig for tiden på Startuplab, og jeg sitter igjen med uvurderlig ballast som gir gode forutsetninger for å lykkes med det neste steget i karrieren som tidligfase investor, sier han.

– Hva var i DNV var det som gjorde at dere ville jobbe med venture der?

Sværi trekker frem konsernets evne til å ta tunge kommersielle løft som spennende. 

– Jeg har alltid jobbet for at corporate og startups må få til flere samarbeid og at flere større selskap må bidra til at startups lykkes. Det kan være både som pilotkunder, feedback og læring på produkt, som investor, men også kommersielt med vekst og partnerskap. Den samme mentaliteten møtte jeg i DNV, som både investerer i startups og ønsker å spinne flere selskaper ut av DNV i tiden fremover. Min jobb blir sammen med venture-teamet, porteføljesleskapene og DNV å finne enda flere felles kommersielle muligheter og sikre vekst for begge parter i fellesskap. Jeg gleder meg til å jobbe med bærekraftige selskap som fokuserer på å takle utfordringene vi står ovenfor som følge av globale endringer. DNV har også et stort kompetansemiljø, kommersielle muskler og det er ekstra tiltrekkende at vi kan tenke global skalering fra dag 1, sier hun. 

Aune ser frem til å bygge investeringsmiljøet. 

– Det er en kunnskapsdrevet, global organisasjon, med stor innflytelse på omstillingen innen energi- og maritim sektor. I kombinasjon med et dyktig venture-team, ser jeg for meg en intellektuelt givende hverdag med mye læring. Jeg ser frem til en reise der vi bygger et kompetent investeringsmiljø innad DNV, og blir kjent som en god strategisk bidragsyter til at både eksisterende og kommende porteføljeselskap vil lykkes, sier han. 

– Hva tar dere med av erfaring i den nye jobben?

Sværi peker også på at hun har erfaring fra partnerskap med større selskaper som Atea, Dell og Knowit. 

– Jeg tror det er en kjempefordel å ha jobbet hands-on med produkt, validering, vekst og kapitalinnhenting i tidligfase, sier Sværi.

Aune vil forsøke å gjenskape deler av Startuplabs suksessoppskrift. 

– Etter en periode i Startuplab forstår man viktigheten av å bygge de mellommenneskelige relasjonene og alltid være tilgjengelig for å sparre med gründere. Å bygge tidligfase teknologiselskaper kan ofte by på kaotiske dager med mange parallelle prosesser, være seg rekruttering av team, salg til nye kunder, utvikling av produkt, eller legge strategi for en ny finansieringsrunde. Da kan enkle samtaler, strukturering av tanker, og introduksjoner til potensielt hjelpsomme kontakter i eget nettverk være til stor hjelp. Her er inkubatoren til Startuplab helt unik, og en tilgjengelighet som jeg, og vi, må forsøke å gjenskape.

Kaare Helle er fornøyd med ansettelsene. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Jeg er utrolig stolt over at Jens og Lise har ønsket å bli oss med på laget. Det var en møysommelig prosess med mange vanskelige valg underveis, og vi er stolt over å ha hatt mange gode kandidater i prosess. Laget består allerede av utrolig flinke folk, og vi er glade for å kunne styrke teamet med 2 nye ressurser. 

Fire år etter starten gjør venturesjefen opp status:

– Nå som DNV Ventures har eksistert en fireårs tid, gjort en rekke investeringer i Norge og utland, begynner vi å se at vårt verdiforslag materialiserer seg i konkrete strategiske verdier, både for porteføljeselskapene våre og for DNV. DNV Ventures har mandat til å levere finansiell og strategisk verdi for DNV ved å investere og samarbeide med digitale start-ups og interne DNV start-ins.