Nytt om navn

Derfor slutter han i Viking Venture

Investment manager i Viking Venture, Andreas Santos Loktu bytter beite, men vil ikke avsløre hva planen fremover er helt ennå.

Andreas Santos Loktu slutter i Trondheim-baserte Viking Ventures.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg trenger å gjøre noe annet, og jeg trenger andre typer utfordringer. Det har vært høyt trykk de siste fem årene, og jeg har to små barn hjemme, sier Andreas Santos Loktu om hvorfor han slutter i det Trondheim-baserte Viking Venture. 

– Jeg har jobbet med en gjeng herlige mennesker, det har vært utrolig fint. Det har vært spennende og jeg har fått utfordret meg selv hele veien, sier han. 

I løpet av de siste fem årene har Loktu vært involvert i investeringer og utviklingen av flere nordiske SaaS-selskaper. Han har til og med steppet inn som midlertidig CFO i to av porteføljeselskapene, Humly og Flowbox. Som må kunne sies å være svært sporty. 

– Det var kjempespennende. Da Humly midt under coronaen plutselig stod uten CFO tok jeg på meg den rollen midlertidig.

Loktu sier han synes det har vært spennende å jobbe tett med entreprenører som har vært modige og tatt skjebnen i egne hender. Tidligere har han jobbet i Nordea og EY. På Linkedin skriver han at han allerede er i gang med å «cooking up the next gig». 

– Kan du si noe mer om hva du skal gjøre fremover?

– Det er litt tidlig enda, men jeg er som sagt i gang med å «cooking it up». 

– Kommer du til å fortsette i venture- eller startup-sektoren?

– Det får tiden vise.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.