Investering

Derfor lanserer de eget fond for LGBTQ+-gründere

VCen Identity satser store penger for å skape nye rollemodeller i gründermiljøet.

BERLIN: Den tyske VCen Indentity oppfordrer til tettere bond mellom investorer og gründere.
Publisert Sist oppdatert

Det Berlin-baserte VCen Identity har sikret 15 millioner euro, av målet på 50 millioner, for å støtte LHBTQ+-gründere i Europa. Det er det første fondet av sitt slag innen europeisk tech, skriver Sifted

Planen er å investere mellom 2,5 til 15 millioner kroner i rundt 25 selskaper fra pre-seed til serie A-nivå. Halvparten av fondet er reservert for videre investeringer.

VCen har allerede investert i flere selskaper: AI-løsningen Frontnow, Omni (vegansk dyrefôr) og Paxton.AI (juridisk AI-assistent).

– Å skape rollemodeller av vellykkede LHBTQ+-gründere er viktig for å inspirere neste generasjon. Vi håper flere fond kommer etter oss i Europa, sier grunnleggeren Til Klein. 

Ifølge Identity har omtrent 15 prosent av europeiske startups en LHBTQ+-gründer, men det er ofte vanskelig å få tilgang til kapital. En rapport fra Proud Ventures viser at 35 prosent av LHBTQ+-gründere mener deres evne til å skaffe kapital har blitt påvirket av deres identitet.

Til Klein mener problemet ikke nødvendigvis er at LHBTQ+-gründere alltid sliter med å skaffe midler, men at mange ikke avslører sin seksuelle orientering til investorer. – Det er et problem fordi de ikke bør skjule det, sier Klein til avisen.

Identity ønsker å skape et miljø der gründere kan være åpne om sin identitet. – Vi håper det kanskje ikke lenger er et tema om 10 år, sier han.

Fondet investerer i oppstartsbedrifter med LHBTQ+-representasjon i lederteamet, så lenge de har egenkapital i selskapet. Fokuset er hovedsakelig på europeiske selskaper, men det kan investere opptil en tredjedel utenfor. Sektoren er agnostisk, men fokuserer på nøkkeltrender som AI, bærekraft, demografiske endringer og sikkerhet.

Klein påpeker at flere VCer kan gjøre mer for å bygge tettere forhold til gründere, slik at LHBTQ+-gründere føler seg komfortable med å avsløre sin identitet. Identity arrangerer middager med lederteamet for å fremme personlige samtaler, og oppfordrer andre VCer til å gjøre det samme.

Denne saken er oversatt med hjelp fra ChatGPT, men desket av Shifters journalister. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.