Reiseliv

Dansk utfordrer henter millioner for utvidelse av utleieplattform

Landfolk får 43 millioner fra SEED Capital. til å blant annet utvide satsingen i Norge.

En hytte i Norge som kan leies via Landfolk.
En hytte i Norge som kan leies via Landfolk.
Publisert

Det danske selskapet Landfolk, som lanserte sin utleieplattform for hytter i Norge i fjor, utvider nå den internasjonale satsingen med å hente ny kapital fra investeringsselskapet SEED Capital.

Siden oppstarten i Aarhus for to år siden har danske Landfolk hentet inn mer enn 1000 håndplukkede hytter til sin utleieplattform både i Norge, Danmark og Tyskland. Planen er nå å doble porteføljen av håndplukkede, private hytter og fritidsboliger i løpet av 2023.

– På få månedene har vi lansert Landfolk både i Norge og Tyskland, og så langt ser vi et stort potensial i begge markedene. Det er et betydelig antall hytter i Norge som passer godt inn i vårt utleiekonsept, og mange hytteeiere har tatt kontakt med ønske om å få leie ut på plattformen. Med frisk kapital kan vi utvide satsingen både i Norge og flere andre markeder, sier adm. dir. i Landfolk, Christian Schwarz Lausten.

For å kunne leies ut på Landfolk.com må hyttene innfri kriterier for personlig innredning, design, komfort og beliggenhet. Hensikten er å sikre effektiv og sikker utleie, samt skape unike hytteopplevelser for leietakere.

Satser videre

Landfolk skal i første omgang bruke investeringen til å utvikle produktet og teknologien ytterligere, og ansetter nå nye medarbeidere som skal jobbe mot det norske markedet.

Ambisjonen er å skape den beste digitale plattformen for utleie, og dermed forenkle utleie av private hytter internasjonalt. I tillegg skal brukeropplevelsen videreutvikles med tanke på leietakere, som skal få en ryddigere digital opplevelse når de leier hytter på tvers av grensene.

Ulla Brockenhuus-Schack, Managing Partner i SEED Capital, har siden 2004 investert i mange vellykkede startups, blant annet Trustpilot. Nå investerer hennes selskap 3,8 millioner Euro – rundt 43 millioner norske kroner – i utvidelsen av Landfolk.

– Landfolk tilbyr en tidsriktig tjeneste i en bransje som har stått på stedet hvil alt for lenge. De har klart å bygge et selskap på bare to år med respektabel omsetning, og har åpnet opp døren for et nytt markedssegment innen utleie. Vi gleder oss til å være med på denne reisen, sier Ulla Brockenhuus-Schack i SEED Capital.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS