Reiseliv

Dansk Airbnb-utfordrer lanserer i Norge

Tidligere Airbnb-direktør vil ta den øvre delen av utleiemarkedet for fritidsboliger.

Tidligere Airbnb-direktør Christian Lausten.
Publisert

Tidligere direktør i Airbnb, Christian S. Lausten, lanserer nå en digital plattform for leie av unike fritidsboliger i Norge.

Selskapet Landfolk tilbyr en tjeneste der nordmenn kan leie private og håndplukkede hytter med høyt fokus på arkitektur, design, beliggenhet og personlig opplevelse.

Christian S. Lausten, dansk hotellgründer og tidligere direktør i Airbnb for Work i Europa, gikk i fjor sammen med sju tidligere Airbnb-kolleger for å utvikle en helt ny utleieplattform for fritidsboliger. Landfolk A/S, som har hovedkvarter i Aarhus, baserer sine tjenester på etablerte forretningsmodeller for utleie av private hjem – men har en helt egen nisje.

På Landfolk.com finner du fritidsboliger du ikke finner så mange andre steder, forklarer Lausten.

– Det finnes i dag flere nettbaserte formidlingsløsninger for leie av private hytter og fritidsboliger, men ingen har så langt satt selve leieobjektet i fokus. Med Landfolk ønsker vi å formidle hytter som gir de besøkende den unike ferieopplevelsen – og ikke kun et tak over hode og en seng å sove i, sier Lausten.

– På Landfolk.com er alle fritidsboligene håndplukket for å innfri kriterier som unik arkitektur, personlig innredning, godt vertskap, samt en beliggenhet som gir ro i sjelen. Fritidsboligene du finner på Landfolk skal ose av nostalgi, design og vakre omgivelser, for dette handler om mer enn komfort og luksus.

Landfolk skiller seg fra andre plattformer med en «all-inclusive» løsning der forsikring, rengjøring og brukskostnader er inkludert i leien. Plattformen tilbyr også fleksible leietider, og henvender seg både til «workation» og fritidsmarkedet.

Ønsker særpreg og design

Et hytteliv med høyt komfortnivå er noe nordmenn har blitt vant til de siste par tiårene. Men særpreg og sjarme blir også stadig viktigere, sier Christian Lausten.

– At leieobjektet skal være en sentral del av ferien, og i seg selv bidra til å skape opplevelser og minner, er en oppfatning som får stadig større utbredelse i Norden. Vi merker at dagens leietakere er mer opptatte av utleiers stil og innredning, og at dette er faktorer som gir følelsen av å være på besøk i et privat hjem.

– I så måte er Landfolk sin tilnærming til utleiemarkedet noe stadig flere etterspør, enten de tilhører segmentet barnefamilier eller godt voksne par, sier Lausten.

Et stort marked

Landfolk-plattformen tilbyr så langt over 500 fritidsboliger over hele Danmark, men hytteeiere både i Norge, Sverige og Tyskland kan søke om utleie på plattformen i nær fremtid.

– Danmark er alltid blant de tre mest populære utenlandsdestinasjonene for nordmenn, og mange har dessuten lange tradisjoner med å leie sommerhus i Danmark. Nordmenns interesse for hytteferie gir oss stor tro på denne modellen i det norske reisemarkedet, sier Christian Lausten.

Rigget for lansering

Nylig mottok Landfolk en betydelig sum fra den danske investoren Anders Holck Povlsens holdingselskap Heartland, som blant annet er deleier i Zalando, Klarna og Normal. Det gjør det mulig å satse internasjonalt i et utleiemarked i rask vekst.

– Det feriebaserte utleiemarkedet er i dag verdt rundt € 27,5 milliarder i Europa alene. Samtidig er markedet veldig fragmentert, med mange utdaterte utleieløsninger. Vi har valgt å satse tungt på en selvutviklet plattform som skal være brukervennlig både for leietaker og utleier, og som skal gjøre søket etter feriehytte til en positiv opplevelse.

– Nå er tiden kommet for Norge og vi ser fram imot å utforske det norske leiemarkedet for fritidsboliger, avslutter adm. dir. i Landfolk, avslutter Lausten.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS