Bygg og Anlegg

Consigli lander rammeavtale med Backe Entreprenør

Consigli lander nok et samarbeid med en av de store aktørene i norsk byggebransje.

Gründer Janne Aas-Jakobsen og Ingebjørg Foss Daae (COO) i proptech-selskapet Consigli.
Gründer Janne Aas-Jakobsen og Ingebjørg Foss Daae (COO) i proptech-selskapet Consigli.
Publisert Sist oppdatert

Backe Entreprenør, en av de største byggentreprenørene i landet, har inngått en rammeavtale med proptech-selskapet Consigli.

Shifter har flere ganger tidligere skrevet om Consigli som i desember ble trukket frem på Slush-konferansen som en potensiell ny «enhjørning».

Oppstartselskapet utvikler en programvare som kjører mengdevis med eiendomsdata gjennom matematisk optimalisering og kunstig intelligens, og dermed kan hjelpe med besparelser innen energi- og materialbruk. 

Programvaren omtaler de som «den selvprosjekterende ingeniøren». 

– Vi har stor tro på at deres løsninger ikke bare vil gjøre oss i stand til å arbeide smartere og mer effektivt, men også bidra til å utvikle bygninger av høyere kvalitet, sier Mårten Skällenäs - vise adm.dir i Backe Entreprenør.

Før nyttår kom også nyheten om at det store eiendomsselskapet Entra tar i bruk Consiglis teknologi. 

– Som alltid med ny teknologi, er det de som bygger kompetanse og prosesser for å utnytte teknologien, som skaffer seg konkurransefortrinnet. Selve teknologien kan alle kjøpe, skriver COO i Consigli - Ingebjørg Foss Daae - i pressemeldingen. 

Flere kjente norske investorer, blant annet Anders Buchardt, Møller Eiendom og Trond Riiber Knutsen, har allerede investert i startupen. 

Forrige gang Shifter kunne bekrefte verdsettelsen på selskapet var etter en kapitalrunde sommeren 2022. Da ble Consigli verdsatt til 322 millioner kroner. 

Selskapets gründer, Janne Aas-Jakobsen, sa senest i høst at hun vurderer å flytte til Sveits og fortsette utviklingen av selskapet i England på grunn av formuesskatten.

Powered by Labrador CMS