Frisk Kapital

Cofounder får nye såkornsmillioner fra KLP

Cofounder og KLP utvider samarbeidet for videre satsning mot teknologibedrifter i tidligfase og gjør midlene landsdekkende.

Teamet i Cofounder: Sindre Folkvord, Sven J. Kolstø, Morten Frøseth, Jan A. Biti, Tuva Okkenhaug, Christina Santos og Rune Bjerke.
Publisert

– Det er ofte krevende å skaffe kapital til prosjekter i tidlig fase, og særlig i distriktene. Det er en viktig grunn til at vi styrker vår satsing på såkorn, sier Aage Schaanning, konserndirektør for økonomi og finans i KLP.

Han mener CoFounders modell har vist at KLP kan få god avkastning på sine investeringer, samtidig som de bidrar til nye arbeidsplasser og vekst i kommune-Norge.

– I 2019 etablerte CoFounder og KLP det første såkornfondet rettet mot tidligfase teknologibedrifter i Midt-Norge. I 2020 ble samarbeidet utvidet til investeringer i Nord-Norge.

Nå styrkes satsningen enda en gang, med tilføring av 60 millioner kroner i landsdekkende såkornkapital.

Frem til nyinvesteringen var KLP-fondet på 170 millioner kroner, hvorav 108 er investert.

Utspring fra forskning og industri

CoFounder satser spesielt på selskaper som springer ut fra ledende forsknings- og industrimiljøer.

Selskapet bruker mye tid på å kvalifisere teknologi, markedspotensial og forretningsplan, og er dypt engasjert i bedriftene de investerer i.

– CoFounder investerer i teknologiselskaper i tidlig fase og tar gjerne en operativ rolle i selskapenes lederteam. Vi har investert i omlag 40 teknologibedrifter og har hatt lederroller i over 20 av disse, sier managing partner Jan Biti.

– Idehaver vil jo alltid kjenne teknologien bedre enn oss. Når vi tilfører vår kompetanse innen forretningsutvikling og kommersialisering, øker sjansene drastisk for å lykkes.

CoFounder ble etablert i 2010, og består av partnerne Jan Biti, Rune Bjerke, Morten Frøseth, Sven J. Kolstø og Cristina Santos som alle har lang erfaring som gründere og ledere av teknologibedrifter.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!