saas

Clash of Clans-gründeren satser på Cognite-avhoppere som skal gjøre «prompting til den nye kodinga» 

Databutton henter 55 millioner til videre bygging av AI-assistert utviklingsverktøy.

Teamet i Databutton. Fra venstre: Medgründer og CTO Martin Røed, utvikler Martin Sandve Alnæs, designer Paul Nylund, medgründer og CPO Viral Shah, utvikler Øyvind Moldestad og CEO og medgründer Trygve Karper nederst til høyre.
Publisert Sist oppdatert

Med base på Mesh i Oslo, har SaaS-selskapet Databutton de siste to årene utviklet et AI-basert verktøy for de som vil bygge applikasjoner på kort tid. 

Tanken er å gjøre det mulig for folk å gå fra AI-idé til en AI-app raskt og uten å ansette et utviklingsteam.

Selv om programmeringsspråket Python ligger til grunn for løsningen, skal dyp kunnskap om koding ikke være nødvendig, ettersom AI-en gjør det mulig å beskrive med ord hvilken løsning man ønsker hjelp til å utvikle. 

– Prompting er allerede den nye kodinga, sier medgründer og daglig leder Trygve Karper, til Shifter. 

– Vi ser daglig hvordan folk med lite kodeerfaring bruker ChatGPT og Databutton til å lage proffe apps som hadde vært helt utenkelig for kun et år siden. Den typiske Databutton brukeren skriver nesten ikke en linjekode som ikke har sitt opphav i et prompt.

Brukere skal kunne ta i bruk all den ferskeste AI-innovasjonen som for eksempel Langchain, Pinecone og llama2.  

– Dermed kan de holde seg på toppen av AI-bølgen og utnytte de mulighetene som oppstår med en gang, sier Karper.

Det er mulig å bygge inn egne datasett eller hente inn andres gjennom Databutton's interne AI-app-assistent. Databutler. 

Målsetningen er å gjøre avansert dataanalyse, «data science», tilgjengelig for flere.

Team med bakgrunn fra Cognite

Selskapet ble startet av Cognite-avhopper Karper sammen med med-avhoppere Martin Røed og Viral Shah. 

Plattformen har i dag i overkant av 5000 brukere som har bygget over 6000 nettapplikasjoner bare siden januar.

Nå har selskapet hentet 54 millioner kroner i en runde ledet av Skyfall og finske Maki.vc. 

Sterk investorgruppe satser på AI-gullrush

For Skyfall, som går inn med 15 millioner kroner, blir Databutton et vektig innslag porteføljen. At det er et «high conviction bet, bekreftes av Skyfall-partner Espen Malmo som viser til gullrushet i California på midten av 1800-tallet.

– Da snakket man om de som solgte «picks-and-shovels» til gullgraverne, og at de store forretningsmulighetene lå i å levere varer og tjenester til gullgraverne heller enn grave selv, sier han og viser til Levi's Jeans som et kjent og suksessfullt eksempel fra den tiden. 

Malmo understreker parallellen til løsninger som Databutton.

– De har et stort potensial, da de tilbyr en infrastruktur, eller «picks-and-shovels» om du vil, til alle som ønsker å utvikle AI-baserte applikasjoner. På den måten er Databutton et bet på AI generelt, heller enn å måtte finne og satse på et-og-et AI use case, sier han. 

Sparer brukerne tid

Skyfall  mener det er et veldig stort behov for løsninger som setter flere i stand til å raskere og enklere bygge applikasjoner.

– I dag er det fortsatt komplekst og tidkrevende å bygge AI-applikasjoner. Hvis du har en god idé som du ønsker å utvikle, bruker du mye av tiden på helt basic ting, sier han og viser til oppgaver som det å sette opp hosting, prosessering (compute), authorization og betalingsløsninger, og integrere med orkestreringsverktøy som LangChain, LlamaIndex og ChatGPT. 

– Og så har du selvsagt også koblingen mot de ulike store språkmodellene (LLMs). Databutton har bygget en imponerende SaaS-plattform hvor du ikke trenger å tenke på disse tingene. Du må fortsatt ha litt elementære kodeferdigheter, men Databutton har integrert AI i sin kodeeditor, så du får altså hjelp av AI til å kode AI apps. Ganske meta!

Clash of Clans-skaper blir investor

Andre investorer som deltok i runden, var Global Founders Capital (eid av den legandariske tyske venturefabrikken Rocket Internet), Sondo og Arkwright X.

Gründer og CEOen i finske Supercell, Ilkka Paananen, er også blant eierne. Supercell står blant annet bak megahiten Clash of Clans. Selskapet omsatte i 2021 for over 20 milliarder kroner. Via et holdingsselskap er kinesiske Tencent den største eieren i Supercell i dag.

Skal bygge videre på Databutler

Den friske kapitalen skal ifølge Karper investeres i AI-assistenten Databutler.

– Databutler vil kunne erstatte nesten all kode med prompts, og dermed hjelpe enda flere idéer se dagens lys, sier han.

– Vår strategi er enkel, vi gjør alt vi kan for å hjelpe de som brenner for en AI-app-idé med å få bygget appen, få sendt den ut i verden, og å tjene penger på den. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.