NO CODE

Appfarm-teamet.

Etter flere år med bygging sten på sten, henter Appfarm 60 millioner kroner

Nå skal «no code»-startupen ekspandere internasjonalt.

Publisert Sist oppdatert

Tjenester som gjør det enkelt å bygge applikasjoner og programmer uten særlige forkunnskaper om koding, såkalt «no-code» og «low-code», har blitt løftet frem som et av de mest spennende investeringsområdene i nordisk teknologibransje.

Blant selskapene som har slått seg opp på området, er Appfarm. Selskapet har siden 2017 utviklet en tjeneste der hvem som helst kan bruke virtuelle byggeklosser til å bygge egne apper.

Hittil har selskapet vært tilnærmet heleid av gründerne, og det har finansiert seg selv ved å skyte overskuddet tilbake i driften, foruten en mindre kapitalinnhenting tidlig i løpet.

For et drøyt år siden varslet imidlertid Appfarm at de ville hente en større sum eksterne penger. Det var snakk om en emisjon på opptil 100 millioner kroner. Deretter surnet kapitalmarkedene skikkelig, iallfall sammenlignet med rekordåret 2021.

Nå har Appfarm likevel landet en investeringsrunde på 60 millioner kroner. Selskapet ble priset til 200 millioner kroner før penger, ifølge DN.

Kapitalrunden ledes av Idékapital og Eviny Ventures. Eksisterende investor Arkwright X, som kom inn gjennom en såkalt SLIP-avtale i 2020, deltar også.

– Vi er svært godt fornøyde med å ha fått på plass en kompetent og erfaren investorgruppe for selskapet. Nå har vi funnet de riktige samarbeidspartnerne som skal bidra til å løfte selskapet til å bli en markedsleder i Europa, sier Marius Tuft, daglig leder i Appfarm, i en pressemelding.

I samme melding opplyser Appfarm at de har hatt sterk vekst siden oppstarten, og omsatte i 2022 for omtrent 30 millioner kroner. Selskapet hadde 35 ansatte ved utgangen av fjoråret.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at Appfarm var «bootstrappet», et begrep som brukes om selskaper som er bygget uten ekstern investorkapital. Det stemmer ikke. Selskapet hentet opptil tre millioner kroner via en SLIP-avtale i 2020.