saas

Børstaper gjør comeback med sterk organisk ARR-vekst i første kvartal

Ørn Software la fredag frem gode SaaS-tall. Totale årlige gjentakende inntekter (ARR) ligger nå på 237,9 millioner kroner, 91,7 prosent høyere enn for ett år siden.

CEO Sten-Roger Karlsen i Ørn Software.
Publisert Sist oppdatert

Mens mange norske SaaS-selskaper kan vise til vekst, er det ikke alle som også kan vise til organisk vekst - altså uten oppkjøp. Organisk vekst i ARR (justert for valutaendringer) var opp 22,4 prosent, net retention rate var 107 prosent (også justert for valuta), mens churn kom inn på 3 prosent. Justert EBITDA-margin var 29,4 prosent.

I den tidlige handelen på Oslo Børs var selskapet aksjer opp 12 prosent.

– Prioritet for 2022 er å akselerere omsetningen og styrke lønnsomheten. I første kvartal har vi landet flere gode kontrakter, og vi har samtidig lykkes med å optimere prisene og styrt churnen på et tilfredsstillende vis, sier CEO Sten-Roger Karlsen.

Selskapet kan vise til ARR-vekst innen alle de tre segmentene: eiendom (94%), industri (134%) og energi og bærekraft (3%). Den sterkeste organiske veksten var innen «industrial maintenance & quality control» med 57,2 prosent.

Gjeld tynger

Få SaaS-selskaper på Euronext Growth har fått mer juling enn Viking Ventures-eide Ørn Software. Fra toppen i mai 2021 har markedsverdien falt med over 70 prosent. En viktig årsak til fallet, som har rammet de aller fleste unge SaaS-selskapene, er økende inflasjon og renter som senker verdsettelsen av selskaper som har mesteparten av inntjeningen et stykke foran seg.

Ørn Software har i tillegg tatt opp en del gjeld det siste året i forbindelse med flere oppkjøp. Mens total gjeld var på rundt 300 millioner kroner i første kvartal 2021, ligger den nå på 663 millioner kroner.

Betjening av gjeld og leasing kom på 7 millioner kroner i første kvartal 2022, mens det for hele 2021 endte på 21 millioner. Selskapet har 180 millioner i kontanter, en økning fra 134 millioner i forrige kvartal. Selskapet forventer å få en positiv kontantstrøm for 2022.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*