Saas

House of Control har økt ARR med 35 prosent per år siden 2016 - slaktes på børs

Siden september er markedsverdien på selskapet ned 80 prosent.

ARR-broen til House of Control viser avtagende trend.
Publisert Sist oppdatert

Børsnoterte House of Control tilbyr digitale løsninger til finansdirektøren - og kaller seg CFOens beste venn.

Selskapet, hvor SaaS-investor Viking Venture fortsatt er en betydelig eier, oppgir en ARR på 199 millioner kroner i første kvartal. Gjentakende inntekter er 94 prosent av omsetningen.

I kvartalsrapporten går det frem at selskapet har kuttet antallet ansatte med 16 prosent gjennom et nedsalg av en del av selskapets virksomhet. Størst er nedgangen innen utvikling på 34 prosent og innen customer success med 23 prosent. Nedsalget medførte også 16 millioner lavere ARR i Q1.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Nytt SaaS-produkt til SaaS-selskaper

House of Control setter også av plass i kvartalsrapporten vil bli SaaS-selskapenes beste venn med en ny tjeneste som skal gjøre det enklere å holde styr på abonnement. Tjenesten skal ta seg av prisendringer, regnskap og analyse og kunne integreres med andre CRM og ERP-systemer som House of Control tilbyr. Løsningen skal etter planen rulles ut i andre halvår.

Gruses på børs

Siden toppen i september 2021 har investorene kvittet seg med House of Control-aksjer på Euronext Growth. Totalt er markedsverdien redusert fra nærmere to milliarder kroner til 400 millioner. Kvartalsrapporten ble mottatt med en nedgang på 1,4 prosent.