emisjon

Bootstrappet til 40 millioner - nå tar Optio imot et lass med VC-penger

Opsjonsråd pirrer investorene: Tyske CCAP investerer med Skyfall og finansdirektøren i Autostore. 

Christoffer Vikersveen Hersheim er gründer og sjef i Optio Incentives.
Publisert

Optio Incentives hjelper selskaper med utforming av incentivprogrammer, som aksjebasert avlønning og opsjoner. Optio har også utviklet programvare som selges til bedrifter som en abonnementsløsning (SaaS).

Gründer og daglig leder Christoffer Vikersveen Hersheim har siden 2017 bygget et selskap som omsatte for 20 millioner i 2021 og skal ha vært i rute til å passere 40 millioner i fjor.  

Nylig tok Hersheim til orde for bedre utforming av deler av regelverket for opsjoner i Norge som han omtalte som «til tider så komplisert at det nesten er flere som bommer enn som treffer». 

45 millioner til internasjonal vekst

Selskapet er bygget uten å hente noe særlig ekstern kapital. I oktober 2022 uttalte Herheim til Shifter at han heller lånte penger enn å ta inn investorer som ikke kunne løfte selskapet. 

– Det vi ser etter er en skikkelig god internasjonal investor med 200 eller flere porteføljeselskaper som befinner seg i markeder vi ikke er tilstede i. Som kan gi oss en vei inn i markedene, eksempelvis gjennom porteføljeselskapene. Det er her også stor forskjell på en bra Powerpoint og følelse av at dette faktisk kommer til å skje, var den klare meldingen i fjor høst.

Nå kan det se ut til at han har funnet akkurat det han har lett etter, for selskapet har akkurat lukket en finansieringsrunde på 45 millioner kroner hvor den tyske teknologiinvestoren CCAP kommer inn sammen med nordiske VC-miljøer som Skyfall og Futurum Ventures.

– Vi er veldig glade for å dele neste fase av vår reise med CCAP, som bringer en dyp forståelse for B2B SaaS, en rikdom av finansiell og operasjonell erfaring og et bredt nettverk til Optio, sier Herheim i en kommentar.

Inn kommer også finansdirektør i Autostore, Bent M. Skisaker som engleinvestor, mens Wiski Capital følger opp tidligere investering. 

Vekstkapitalen skal støtte Optios ekspansjonsstrategi og hjelpe selskapet med å treffe nye markeder, inkludert Tyskland, Sveits, Nederland og Sør-Europa, samtidig som det legger grunnlaget for videre internasjonal ekspansjon, heter det i en pressemelding.

– Vi ser frem til å jobbe med Christoffer, Mats, Knut og Optio-teamet, som har skapt en fremragende virksomhet med en imponerende historikk av svært høy og lønnsom vekst, utvidelse fra Norge til Sverige, Danmark og nå resten av Europa. Vi ser frem til å bruke vårt nettverk og erfaring til å støtte Optios strategi, sier Christopher Caesar fra CCAP.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.