mobilitet

Bilutfordrere inngår samarbeid i tre land

Et viktig moment i overgangen til fremtidens transporthverdag, mener Voi og Hyre.

Nils Petter Nordbø, daglig leder i Hyre, og Christina Moe Gjerde, nordensjef i Voi.
Publisert

Den norske bildelingstjenesten Hyre og den svenske elsparkesykkel-utleieren Voi går sammen for å få enda flere vekk fra tanken om å eie egen bil.

– Begge selskapene deler målet om å redusere privatbilismen, og med dette samarbeidet har vi et mål om å redusere bilbruken på tvers av hele Skandinavia, sier Christina Moe Gjerde, nordensjef i Voi.

Integrasjonen innebærer at app-brukerne finner både delte elsparkesykler og delte biler på ett og samme sted. I tillegg vil det utplasseres parkeringsstativer for elsparkesykler ved Hyres parkeringsplasser.

– Vi vet at parkeringsplasser for elsparkesykler er et tiltak som fungerer. I tillegg til at samarbeidet gjør det enklere å droppe egen bil, håper vi også å se et ryddigere bybilde som følge av flere tilgjengelige parkeringsplasser, sier Moe Gjerde.

Lanserer i tre land

I Norge planlegges lansering i løpet av første kvartal, før Sverige og Danmark følger etter i løpet av året. Finland står på listen over aktuelle land samarbeidet kan utvides til.

Samarbeidet skjer samtidig som en internasjonal ekspandering av Hyres biler.

– Dette er en utvikling vi ønsker å bidra til, og vi ser at flyten mellom delte biler og mindre kjøretøy som sykkel og elsparkesykkel må være god, enten du er i Oslo, Stockholm eller København, sier Nils Petter Nordbø, daglig leder i Hyre.

Han viser til Transportøkonomisk institutt som hevder at bildelere følgelig bruker mindre bil, men at de også har lettere for å reise kollektivt, gå og sykle.

Partene mener integrasjoner mellom ulike transportdelingstjenester, vil også være et viktig moment i overgangen til fremtidens transporthverdag, dersom mobiliten skal være høy, og utslippene gå ned.

– Dette er et samarbeid vi har stor tro på. Vi begynner med en lett integrasjon slik at våre kjøretøy vises på tvers av appene, men vil kunne utvikle felles betalingsløsninger dersom vi ser at behovet er der, sier Nordbø.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*