bærekraft

Arctern investerer i europeisk varmepumpe-selskap

Polsk-tjekkiske Woltair skal gjøre det enklere å kutte fossil energibruk.

Installatør i Woltair.
Publisert

Arctern-partner Kristin Aamodt skriver i en bloggpost at Arcterns tredje fond investerer i selskapet Woltair som skal gjøre det enklere å installere solpanler og varmepumper.

Selskapet har en tech-agnostisk plattform som reduserer alt det mest irriterende for forbrukerne når de installerer løsninger for energisparing eller egen fornybar produksjon. Det første produktet var installasjon av varmepumpe.

Plattformen kobler sammen konsumenter, installatører og vedlikeholdsarbeidere slik at prosessen med installasjon skal gå så lett som mulig.

Salget av varmepumper i utvalgte europeiske markeder er ventet å øke kraftig.

Timingen er det ikke noe å utsette på. Med skyhøye strømpriser for tiden er varmepumpe-markedet rødglødende med 34 prosent vekst i 2021. Fremover er det ventet minst 25 prosent årlig vekst i flere år. I Polen vokser markedet med 66 prosent.

Arctern er et kanadisk impact-fond startet av Tom Rand. Nysnø er en av investorene i fondet.

– Vi er glade for muligheten til å investere i å ikke bare avkarbonisere Øst-Europa som historisk er en svært karbon-intensiv region, men også for å spre den skalerbare plattformen til andre regioner, skriver Aamodt.

Runden er på 16,3 millioner euro og Arctern var lead sammen med The Westly Group og Alternus. Eksiterende eiere Inven, Kaya og Movens deltok også i runden.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*