Kristin Aamodt blir Europa-sjef i ArcTern Ventures

Venture-sjefen bytter ut Equinor med cleantech: Skal lede Europa-satsingen til kanadisk milliardfond

Etter over ti år i Equinor, blir Kristin Aamodt Europa-sjef i venturefondet ArcTern.

Publisert

Kristin Aamodt har en sterk bakgrunn innen ventureinvestering og energibransjen, og har i over ti år vært i Equinor-systemet, sist som administrerende direktør i Equinor Technology Ventures.

Nå skal hun lede kanadiske ArcTern Ventures sitt Europa-kontor fra Oslo.

– Vi er veldig glade for at vi har kunnet rekruttere en sterk leder for kontoret som gjør det mulig for oss å raskt bygge vår tilstedeværelse i det europeiske økosystemet, sier CEO Murray McCaig.

I januar ble det kjent at fondet, som skyter penger inn i startups som utfordrer eksisterende løsninger i de fleste bransjer med bærekraftig teknologi, fikk 140 friske millioner kroner å rutte med fra Nysnø Klimainvesteringer. Det er den største investeringen det statlige, norske miljøfondet har gjort. Samtidig fortalte McCaig til Shifter at Arctern, som totalt hentet 1,4 milliarder kroner til sitt andre fond, skulle åpne europeisk hovedkvarter i Oslo.

I tillegg til Nysnø er Equinor inne som en av de ledende investorene i fondet. Den norske oljekjempen har også gått sammen med Arctern om investeringer i blant annet vindteknologi.

– Vi er glade for å etablere vårt europeiske hovedkontor i Norge, ettersom landet deler mange verdier med Canada. Begge land er strategiske i sin tilnærming til de økonomiske mulighetene som muliggjør cleantech, og begge jobber for å overføre fra historiske styrker innen olje og gass til en lavkarbonøkonomi, sier administrerende partner i ArcTern, Tom Rand.

– ArcTern Ventures bringer investorkompetanse og kapital i verdensklasse til Norge og Europa - og vi ser frem til å samarbeide med Kristin når hun blir med ArcTern fra Oslo. Tiden for å øke investeringene for en renere, grønnere fremtid er nå - og ArcTerns tilstedeværelse vil utvilsomt styrke den globale ekspansjonen av teknologier som løser klimaendringer, sier Siri Kalvig, administrerende direktør i Nysnø Klimainvesteringer.