AirBnB låner ti nye milliarder

Publisert Sist oppdatert

Bare en uke etter å ha hentet ti milliarder kroner fra investorene i kapital og lån, får Airbnb på nytt 10 milliarder for å holde seg flytende i corona-krisen. Denne gangen i et rent lån. Det melder cnbc.

Ifølge kilder innad i selskapet er det Fidelity, T. Rowe Price og Blackrock som står for lånet, i tillegg til Oaktree Capital, Apollo Global Management, Benefit Street Partners og Owl Rock Capital.

Airbnb er blant de mange selskapene knyttet til turistnæringen som har sett virksomheten forsvinne de siste seks ukene, midt i den raske spredningen av coronaviruset. Selskapet refunderer kunder som måtte avlyse turer og har satt av 2,5 milliarder kroner til å refundere verter og kunder.

Airbnb betaler rundt 9 prosent rente på den nye gjelden, noe som er litt lavere enn gjelden fra forrige ukes finansieringsrunde, som var en blanding mellom lån og kapital. Det er en litt lavere rente enn renten på gjeldsdelen av den annonserte finansieringsrunden fra forrige uke, som var en blanding av gjeld og egenkapital.

Den nyeste runden kommer med en redusert sats fordi den er første panterett, noe som betyr at investorene vil få utbetalt først i tilfelle en mislighold.

Aksjeandelen av forrige ukes avtale verdsatte Airbnb til 18 milliarder dollar, nesten halvparten av det selskapet var verdt i 2017.

Powered by Labrador CMS