MEDIEKRITIKK

Fredrik Hjelm, CEO i VOI Technology. Foto: VOI

Voi-gründer hardt ut mot media og journalister

Etterlyser en plattform hvor man kan imøtegå kritikk.

Voi-gründer Fredrik Hjelm skriver både på Linkedin og Twitter at han ønsker et slags "Glassdoor" for journalister.

Glassdoor er en plattform som lar ansatte skrive usensurert om sin arbeidsplass.

Hjelm forklarer at det kunne være en måte personer og organisasjoner som omtales skal ha "en sjanse til å svare uten å bli sensurert".

Har diskutert det med Klarna-gründer

Han skriver videre at han har diskutert dette med Klarna-gründeren Sebastian Siemiatkowski.

Det kanskje mest kontroversielle forslaget, er at journalister "kunne bli ranket på hvor ærlige de er i sitt innhold", uten å beskrive hvordan "ærlighet" skal bedømmes.

Fordelen med en slik plattform, mener han, er at forbrukerere skulle kunne få begge sider av en sak, samt gi de omtalte en "rettferdig sjanse" til å svare.

Han mener plattformen kan styres av en offentlig eller upartisk organisasjon.

Han forteller videre at både han og Sebastian Siemiatkowski har gjort flere hundretals intervjuer og at de begge har hatt en "veldig bitter ettersmak".

– Vi har hatt en fin samtale, godkjent sitatene/sammenhengen, og journalisten tar en helt motsatt vinkel. Ofte sensasjonell og clickbait-aktig, skriver Hjelm på Twitter.

Kommer etter avsløringer

Ifølge kommentator Ida Hansson Brusewitz i den svenske avisen Dagens Industri (DI), kommer Hjelm med denne kritikken etter at DI har gransket Vois russiske aksjonærer.

– I en rekke artikler har vår reporter Johannes Karlsson avslørt at selskapet har to russiske aksjonærer med koblinger til den russiska staten og viktige deler av russisk industri, skriver hun, og mener at denne type utspill Hjelm kommer med, kan ha negativ konsekvens for selskapets verdi.

OPPDATERING: Snur etter å ha tenkt seg om

Senere tirsdag gjør Hjelm retrett. I en ny melding på Twitter sier han, etter å ha lest mange negative tilbakemeldinger på sitt utspill, at «det nok er best å gå hjem og sove litt og sette strek over denne ideen».