AI

Sam Altman til venstre og OpenAi-logoen til høyre.

Utnevner nytt styre etter Sam Altman-bråket

Skaperen av Chatgpt utnevner nytt styre etter lederomveltningen i fjor høst.

Publisert

OpenAi, selskapet bak chatboten Chatgpt, vil utnevne et nytt styre med flere nye medlemmer i løpet av mars, ifølge kilder som har snakket med Washington Post. 

Dette kommer etter ledelsesdramaet som oppstod i fjor høst da administrerende direktør for selskapet ble sparket i november. 

Kort tid etter avskjedigelsen meldte Microsoft, som også har tett samarbeid med OpenAi, at de ville ansette Altman og OpenAIs president Greg Brockman, som gikk av i protest etter Altmans avgang. 

Microsoft åpnet også dørene for flere OpenAI-ansatte som sluttet i protest. 

Etter Altmans raske retur kun dager senere og innføringen av en ny styreledelse med Bret Taylor som leder, har OpenAIs styre aktivt søkt etter seks medlemmer med kompetanse innen teknologi, sikkerhet og politikk. 

OpenAIs tidligere styre inkluderte Altman, medgrunnlegger Greg Brockman, sjefsvitenskapsmann Ilya Sutskever, Quora-sjef Adam D'Angelo, samt entreprenør Tasha McCauley og Helen Toner fra Georgetown Center for Security and Emerging Technology.

Wall Street Journal har tidligere rapportert at den amerikanske verdipapir- og børskommisjonen undersøker intern kommunikasjon fra Altman som en del av en etterforskning for å avgjøre om selskapets investorer ble villedet.