Mikromobilitet

Oppkjøpet av Spin gjør Tier til den største globale mikromobilitetsoperatøren.

Tier sluker amerikansk konkurrent. Blir verdens største.

Tier Mobility kjøper Ford-eide Spin. Tier har til dags dato har Tier innhentet 660 millioner dollar i egenkapital og gjeld.

Publisert Sist oppdatert

Tier Mobility, en av Europas største leverandør av elektriske sparkesykler har kjøpt den Ford-eide operatøren for utleie av elsykkel og elsparkesykler, Spin.

Tier melder i en pressemelding at oppkjøpet er startskuddet for en satsning i Nord-Amerika.

Tyske Tier driver i over 410 byer med en flåte på 250 000 kjøretøy. Med oppkjøpet av Spin og deres 50.000 kjøretøy, utvider Tier sin globale tilstedeværelse til mer enn 520 byer og lokalsamfunn i 21 land, med en flåte på 300.000 kjøretøy.

Les også: Ruter har bestemt seg: Vraker tre norske aktører, velger sparkesykler fra tyske Tier

Spin fortsetter i Nord-Amerika som en separat enhet. Kjøpesummen og ytterligere økonomiske detaljer om transaksjonen vil ikke bli offentliggjort.

– Tier og Spin deler det samme grunnleggende synet på hvordan man kan levere mikromobilitetstjenester i verdensklassen, til byer og forbrukere. Vi kunne ikke vært mer begeistret over å fortsette å skalere Spin-bevegelsen i Nord-Amerika som en del av Tier-familien, sier adm.dir. i Spin, Ben Bear.

I oktober 2021 kunngjorde Tier den første avslutningen av sin serie D-finansieringsrunde på 200 millioner dollar, og befestet posisjonen som det best finansierte mikromobilitetsselskapet i Europa. Til dags dato har Tier innhentet 660 millioner dollar i egenkapital og gjeld.