Mikromobilitet

Oppkjøpet av Spin gjør Tier til den største globale mikromobilitetsoperatøren.
Oppkjøpet av Spin gjør Tier til den største globale mikromobilitetsoperatøren.

Tier sluker amerikansk konkurrent. Blir verdens største.

Tier Mobility kjøper Ford-eide Spin. Tier har til dags dato har Tier innhentet 660 millioner dollar i egenkapital og gjeld.

Publisert Sist oppdatert

Tier Mobility, en av Europas største leverandør av elektriske sparkesykler har kjøpt den Ford-eide operatøren for utleie av elsykkel og elsparkesykler, Spin.

Tier melder i en pressemelding at oppkjøpet er startskuddet for en satsning i Nord-Amerika.

Tyske Tier driver i over 410 byer med en flåte på 250 000 kjøretøy. Med oppkjøpet av Spin og deres 50.000 kjøretøy, utvider Tier sin globale tilstedeværelse til mer enn 520 byer og lokalsamfunn i 21 land, med en flåte på 300.000 kjøretøy.

Les også: Ruter har bestemt seg: Vraker tre norske aktører, velger sparkesykler fra tyske Tier

Spin fortsetter i Nord-Amerika som en separat enhet. Kjøpesummen og ytterligere økonomiske detaljer om transaksjonen vil ikke bli offentliggjort.

– Tier og Spin deler det samme grunnleggende synet på hvordan man kan levere mikromobilitetstjenester i verdensklassen, til byer og forbrukere. Vi kunne ikke vært mer begeistret over å fortsette å skalere Spin-bevegelsen i Nord-Amerika som en del av Tier-familien, sier adm.dir. i Spin, Ben Bear.

I oktober 2021 kunngjorde Tier den første avslutningen av sin serie D-finansieringsrunde på 200 millioner dollar, og befestet posisjonen som det best finansierte mikromobilitetsselskapet i Europa. Til dags dato har Tier innhentet 660 millioner dollar i egenkapital og gjeld.

Powered by Labrador CMS