mobilitet

Paul Amundsen, CEO og gründer i reTyre.

Tier lanserer piggdekk i samarbeid med startup

Retyre er et norsk selskap med et dekksystem for sykler, som raskt og enkelt kan tas av og på. Nå har Retyre laget piggdekk for elsparkesykler. Målet er å lansere piggdekk på alle elsparkesyklene i Europa.

Publisert

– Det er et spennende nytt steg ut i verden for oss. Gjennom samarbeidet med Tier eksporteres norsk innovasjon og gründerskap til et globalt marked. Det vil bety at det åpner seg uendelig med nye muligheter, sier Paul Amundsen, CEO og gründer i reTyre.

Retyres system gir syklister fleksibiliteten til å bytte overflaten på dekket på under 60 sekunder. Selskapet har en ambisjon om å lage verdens første hundre prosent resirkulerte dekk.

Les også: Disse gründerne har solgt 4000 «dekk» til landets største sportskjede, kort tid etter oppstart. Technium bruker glidelås til å skifte til pigger på 30 sekunder

– Sikkerhet er alltid i førersetet hos Tier. Tilbudet vårt er populært om vinteren også, og det har vært en høy prioritet å få på plass piggdekk som virkelig fungerer og gjør en forskjell, sier Tier-sjefen.

Vinterforholdene og behovet for piggdekk kan endre seg fra uke til uke. Fordelen med Retyres modulære løsning, er at man kan ta av og på trekket fremfor å bytte ut hjulene. Det sparer utleieselskapene for både tid og penger.

– Det gir oss helt klart større fleksibilitet og kortere responstid når det kommer brå værendringer. At vi dermed kan slippe betydelig merarbeid og slipper å gjøre omfattende arbeid med å bytte ut hjul på hele flåten, gjør mye for kapasiteten hos oss. Det kommer brukerne til gode både fordi tilbudet blir bedre og fordi løsningene våre blir billigere enn alternativet, sier Askeland.