reTyre-gründerne foran "laben" i oppegård. Fra venstre: Paul Magne Amundsen, Sigmund Andenes og Alexander Gjørven. Foto: reTyre

Gründerne som gjør det lett å skifte sykkeldekk ruller videre: Henter 11 millioner

Publisert Sist oppdatert

Paul Magne Amundsens dekktech-startup får friske penger fra EU og investorer.

Selskapet har nå sikret over 7 millioner kroner i støtte fra EU for å kommersialisere og skalere produksjonen av sitt dekksystem, skriver Finansavisen, og viser til hvordan dekkoverflaten lett kan skiftes etter hvor man skal sykle og hvilket føre man sykler på. Shifter har tidlig skrevet om prosjektet som begynte som et "piggdekk" som kunne tas av og på med glidelås.

Miljøeffekt

– Produktet sammenfaller åpenbart veldig godt med miljøambisjonene til EU. De satser stort på infrastruktur for sykkel, for å dra pendlere fra bil til sykkel. EU-kommisjonen har lenge satset på elsykler, og vårt produkt gjør at flere kan sykle, og flere kan bruke sykkelen hele året, sier Amundsen til Finansavisen.

Han viser også til hvordan produktene kan minske gummimengden i industrien, når man bare kan skifte overflaten, ikke hele dekket når det blir slitt.

Investorer på plass

Retyre har i tillegg til EU-støtten landet en emisjon på 2,5 millioner fra private investorer, der Innovasjon Norge matchet med 1,5 millioner, så den totalt utgjorde 4 millioner.

– Finansieringen skal gjøre oss i stand til å ta ned kostnadene i produksjonen med over 40 prosent, og ta kontroll over alle innsatsfaktorer under oss i verdikjeden. Vi skal investere i kapasitet både for støping og sammenstilling av dekkene, sier Amundsen.

Tidligere har Shifter skrevet om avtalene gründerne landet med sportskjeden XXL, og at selskapet har tenkt seg inn i USA. Retyre har ifølge Finansavisen nå avtaler med Buddy Bike og Hardrocx, som skal selge «Retyre-ready» sykler allerede i år.