støtte

Gruveteknologi: bilde fra gruve.

The Coring Company mottar millionbeløp for nytt prosjekt

Mo i Rana-oppstarten mottar 8,3 millioner kroner i prosjektstøtte for å ferdigutvikle ny teknologi som kan spare Co2-utslipp. 

Publisert Sist oppdatert

The Coring Company (TTC), mottar 8,3 millioner i prosjektstøtte fra Enova til å utvikle ny teknologi. 

Det melder selskapet om i en pressemelding mandag. 

Shifter har tidligere skrevet om oppstarten som jobber med digitalisering og optimalisering av bakke-analyser. 

Engleinvestor Trond Riiber Knudsen er blant de som har investert i selskapet som ble startet i 2019. 

– Å få dette tilskuddet fra Enova er en tillitserklæring til potensialet vårt produkt har i den norske- og internasjonale arena, og setter The Coring Company i posisjon til å ta teknologien et langt skritt videre i vår kommersialisering, sier daglig leder Frida Vonstad. 

Hun kom for øvrig på andreplass i den internasjonale pitche-konkurransen «She Loves Tech» i Singapore i fjor, der hun konkurrerte mot 14.000 kvinnelige tech-ledere fra hele verden. 

Frida Vonstad kom på andre plass under internasjonal pitchekonkurranse i Singapore.

Det nye prosjektet, som skal foregå over 12 måneder skal bidra til å ferdigstille selskapets produkt ved navn «SCS Mining» som skal brukes i gruve- og prospekterings-industrien.

Prosjektet går videre ut på å utvikle og å teste et nytt system for mer effektivt uttak av mineraler fra gruvedrift, og omfatter involvering fra flere lokale aktører omkring Mo i Rana. 

Forminske CO2-utslipp

– Å få denne type risikoavlastning er avgjørende for en start-up, og vi har med dette tilsagnet fått alle forutsetninger for å kunne gjøre en reell forskjell med vårt produkt i samarbeid med innovasjonspartnere, gruvepartnere og kunnskapssentre relevant for oss, sier Vonstad. 

Mer effektivt uttak betyr at mindre masse må deponeres, og dermed at mindre masse må transporteres til deponi, som igjen vil fører til mindre CO2-utslipp fra tyngre kjøretøy.

Planen er å gjøre systemet kommersielt tilgjengelig i 2025. 

Formålet med Enovas teknologi-programmer er å fremskynde teknologiutvikling og innovasjon som bidrar til utslippsreduksjoner frem mot lavutslipps-samfunnet i 2050.

– Enovas virkemidler skal bidra til at ny energi- og klimateknologi blir introdusert i markedet, gjennom å redusere risikoen og øke lønnsomheten for dem som går foran og tar i bruk ny teknologi, sier leder prosessindustri og karbonfangst, Arve Solheim i Enova SF.