Kåring

Fra venstre: Medgründer Patrick-Skjennum, CTO og medgründer Marit Rødevand og CEO og medgründer Sigve Søråsen.

Strise utpekt på liste over mest innovative selskaper i verden

Det norske antihvitvaskings-selskapet havnet på internasjonal liste. 

Publisert Sist oppdatert

«Å bli anerkjent på en så prestisjefylt liste, sammen med andre banebrytende selskaper, er intet mindre enn fantastisk!» skriver Strise-gründer Marit Rødevand på i et Linkedin-innlegg tirsdag (oversatt fra engelsk). 

Oppstarten har nemlig havnet på Fast Companys liste ved navn «World's Most Innovative Companies 2024» innen «Data science»-segmentet, sammen med Everstream Analytics, Highlight og SignalFire. 

Shifter har en rekke ganger skrevet om Strise, som utvikler programvare for automatisering av antihvitvaskings-arbeid. I fjor høst vant selskapet Oslo Innovation Award. 

«Strise og SignalFire bringer ekspertise innen datavitenskap til finansverdenen – for å bekjempe hvitvasking av penger og informere om investeringer i risikovillig kapital, henholdsvis», skriver Fast Company i en artikkel om kåringen (oversatt fra engelsk). 

Fast Company har også en hovedliste der de trekker frem de 50 mest innovative selskapene i verden. På denne listen troner software-selskapet Nvidia, Novo Nordisk og Microsoft.