PRIS

Strise er årets vinner av Oslo Innovation Award

«Løser et globalt og voksende problem i sterkt regulerte bransjer», skriver juryen i sin begrunnelse for å gi gründer Marit Rødevann og hennes team den gjeve prisen.

Marit Rødevand under åpningen av Oslo Innovation Week, der hennes selskap Strise vant prisen for hovedstadens mest innovative selskap.
Publisert Sist oppdatert

Strise arbeid med å utvikle programvare for automatisering av antihvitvaskingsarbeid er i vinden om dagen.

For et par uker siden ble det kjent at Strise lukket en Serie A-runde på 118 millioner kroner og fått inn Atomico Group som ny storeier.

Nå høster selskapet anerkjennelse på en litt annen måte. Strise er blitt valgt ut som vinner av den 16. utgaven av Oslo Innovation Award

Prisen tildeles et Oslo-basert selskap som demonstrerer evnen til å være både etisk og samfunnsansvarlig, samt miljømessig og økonomisk bærekraftig. Og selv om Strise begynte virksomheten i Trondheim er det nå blitt så etablert i hovedstaden at det er Oslos mest innovative selskap i 2023 i konkurranse med Celsia,  Consigli, Enode og Wanda..

«Strise har et produkt som løser et globalt og voksende problem i sterkt regulerte bransjer, som bank og finans, samtidig som de har potensial til å utvide til andre bransjer. De hjelper til med å redusere økonomisk kriminalitet, noe som gir verdi både for kundene og samfunnet som helhet, og fører til økt etisk og samfunnsansvar for sluttbrukeren», skriver juryen i begrunnelsen.

LES MER:  Epiguard vant Oslo Innovation Award

En av få kvinner

Juryen, som besto av Patrick Sandahl fra Investinor, Kristian Jul Røsjø fra Antler og Heidi Magnussen fra fjorårets vinner, Dignio, fortsatte motiveringen med:

«De har hatt imponerende vekst det siste året (3x), flere ledende banker som kunder, og har startet internasjonal vekst i Storbritannia. Teamet deres er sterkt, kunnskapsrikt og mangfoldig, med en svært imponerende administrerende direktør - en av de få kvinnene som leder et selskap ut fra Norge. Til slutt er Strise tydelig attraktive for investorer, selv i et ekstremt utfordrende marked.»

«Wow, dette er gøy!»

– Wow, dette er gøy! Denne prisen er en hyllest til det fantastiske teamet vårt. Det er takket være deres innsats og entusiasme at vi har klart å bygge et produkt og en merkevare som skiller seg ut! sier administrerende direktør i Strise, Marit Rødevand i en pressemelding, og legger til: 

– Vi har skapt noe som ikke bare løser store problemer for regulerte bedrifter, men som også fundamentalt endrer svært utfordrende antihvitvaskings-prosesser til et konkurransefortrinn og gjør dem mer effektive i å ta de med onde hensikter der ute.

LES MER: No Isolation årets vinner av Oslo Innovation Award

Minner om Kahoot

Johan Brand, tidligere vinner av Oslo Innovation Award med Kahoot i 2016, var tidlig ute som investor i Strise. Han mener selskapet har klart å gjøre en veldig kjedelig del av fintech til noe virkelig spennende og sexy. 

– Det jeg virkelig beundrer, er at Marit ikke er en typisk Fintech/SaaS administrerende direktør, og hele teamet er litt annerledes i sin sektor. Det minner meg om oss i Kahoot da vi vant tilbake i 2016. Vi var også litt annerledes, sier Brand i meldingen.

Atomico-partner Don Hoang, som også er nytt styremedlem i selskapet, er ikke overraskende, også imponert over hva Strise har fått til:

– Strise er allerede blitt en ledestjerne innen antihvitvaskteknologi, ikke bare i Norden, men nå også utover Skandinavia med sin ekspansjon til Storbritannia. Kundeverdien de leverer er rett og slett imponerende! Flere av kundene deres rapporterer om 90 prosent raskere kundekontroll og reduserte kostnader på opptil 30 prosent. 

Blant tidligere vinnere av Oslo Innovation Award finnes kjente navn som Gelato (vinner i 2015), Kahoot (2016), Otovo (2018), No Isolation (2020) og Epiguard (2021)

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen