Teknologi

OpenAI-sjef, Sam Altman, vil tilby kryptovaluta i bytte mot øyescanninger

OpenAis Sam Altman vil hente 70.000 milliarder kroner 

OpenAi er blant de raskest voksende teknologiselskapene i verden. Nå er toppsjefen på jakt etter monstersum for å uvikle ny chip. 

Publisert Sist oppdatert

Sam Altman, toppsjefen i OpenAi, er på jakt etter friske penger og investorer for å utvikle en ny chip som kreves til å videreutvikle generativ AI. 

Og summen Altman er ute etter er ikke beskjeden: Han vil nemlig skaffe hele 7000 milliarder amerikanske dollar (!)  – en sum tilsvarende 70.000 milliarder norske kroner (vi snakker 13 nuller her). 

Det er godt over fire norske Oljefond.

Det var The Wall Street Journal som meldte om saken først. 

Det globale salget av slike brikker var på 527 milliarder dollar i 2022 og forventes å nå 1000 milliarder i 2023. Med andre ord søker Altman etter en sum som er rundt ti ganger høyere enn det globale markedet. 

OpenAi har blitt et svært kjent selskap på verdensbasis, spesielt etter at chatboten Chatgpt ble lansert i 2022. På tross av noe drama rundt Sam Altmans stilling som toppsjef i fjor høst, ble 2023 et suksessår for teknologiselskapet økonomisk sett. 

Dersom man ser på forrige måneds inntekter og ganger det opp med 12, har OpenAi årlige inntekter på to milliarder dollar.

Det gjør OpenAi til et av de raskest voksende tech-selskapene i verden på linje med Google og Meta.

Mye av inntektene kommer trolig fra abonnementsalget til chatboten Chatgpt. 

På tross av de enorme inntektene har Altman uttalt at selskapet fortsatt går med tap på grunn av de enorme kostnadene som følger ved å bygge og drive modellene OpenAi utvikler.

OpenAI ble lansert som et ideelt AI-forskningsselskap i 2015, men har med tiden utviklet seg til å bli en kommersiell kjempe.

I følge Financial Times har de ansatte hos Chatgpt-skaperen nylig deltatt i et aksjesalg som ga OpenAi en verdivurdering på 86 milliarder dollar, som er omtrent tre ganger så mye som det var verdt i april 2023.