DAGLIGVARE

Illustrasjonsfoto. AlltiMat vil la kundene låse seg inn og ut med QR-koder.

Nytt selvbetjent butikk-konsept lansert i Norge

AlltiMat planlegger å vokse til 30 butikker på fem år. Nå er den første i drift.

Publisert Sist oppdatert

Det er Finansavisen som skriver at selskapet AlltiMat nå har åpnet sin første dagligvarebutikk. Den ligger i Bergen, er døgnåpen - og selvbetjent.

Kundene åpner butikken med en QR-kode, plukker varer og skanner dem selv i kassa, betaler med Vipps, og låser seg ut igjen.

Hovedaksjonær i AlltiMat er svenske 24-Sju Snabbköp, med en eierandel på 51 prosent. De rullet ut konseptet i Sverige i 2021, og har siden åpnet over 20 butikker i landet. Resten av den norske virksomheten, formelt under selskapet 24-Syv, eies av daglig leder Martin C. Kviteberg (20 prosent) og styreleder Richard Hatleskog.

AlltiMat skal først og fremst drives gjennom franchisemodellen. Den første butikken eies av Kviteberg, samt hans venner og familie.

Kviteberg sier til Finansavisen at fokuset nå er dagligvarebransjen, men at teknologien også kan brukes til eksempelvis apotek og dyreutstyrsbutikker.

Den norske dagligvarebransjen har fått en rekke nye konsepter de seneste par årene, med fellesnevneren beleilighet som stikkord. Både Foodora og Wolt har sine egne butikker og lovnader om lynrask levering på døra, mens Askeladden er i ferd med å kopiere en kinesisk milliardhit.