El-sparkesykkel

V0i: Elektrisk sparkesykkel fra Voi parkert på utsiden av Oslo S.

Ny kalddusj for Voi – storaksjonær reduserer verdivurdering igjen 

VNV Global reduserer verdivurderingen til elsparkesykkel-selskapet Voi i ny rapport.

Publisert Sist oppdatert

Det børsnoterte investeringsselskapet VNV Global har igjen skrevet ned verdien av sitt 23 prosent eierskap i elsparkesykkel-selskapet Voi.

Det skriver den svenske nettavisen Breakit. 

Eierposten vurderes nå til å være verdt 777 millioner svenske kroner ved årsskiftet, kommer det frem i en rapport fra investeringsselskapet. 

Det er altså andre gangen VNV skriver ned verdivurderingen til Voi. 

VNVs verdsettelse av Voi tilsvarer nå rundt 3,4 milliarder kroner for hele selskapet. I begynnelsen av 2023 var den omtrent 400 millioner kroner høyere.

I tillegg til nedskrivningen på Voi, har VNV Global også redusert verdien av investeringer i andre selskaper, inkludert Blablacar, Booksy, Bokadirekt, og Wasoko. 

Investeringsselskapet står overfor gjeldsutfordringer og har som mål å bli gjeldsfritt. Rapporten avslører også organisatoriske endringer i VNV Global, inkludert nedskjæringer og en målrettet innsats for å avslutte 2024 uten gjeld i balansen. 

Per Brilioth, administrerende direktør i VNV Global, påpeker imidlertid positive trekk i Vois resultatregnskap, spesielt med hensyn til EBITDA-resultatet, som han beskriver som blant de beste i klassen.

(Denne artikkelen er laget med ChatGPT og desket av Shifters redaksjon).