mikromobilitet

Tier og Dott slår seg sammen – toppsjefen går av

Mikromobilitetsaktører slår seg sammen for å bli europas største aktør. 

Publisert Sist oppdatert

Mikrombilitetsaktørene Tier og Dott slår seg sammen for å bli europas største aktør. Det melder toppsjef Lawrence Leuschner i et Linkedin-innlegg onsdag. 

«Vi har lenge snakket om hvordan bransjen må konsolidere seg, og i dag er en stor milepæl i den reisen, når Tier og Dott som slår seg sammen» skriver Leuschner i innlegget (oversatt fra engelsk). 

«Samlet sett er vi markedsledende etter inntekt i flertallet av de europeiske markedene» påpeker han videre. 

Leuscher melder samtidig at han selv går av som toppsjef. 

Han overleverer stafettpinnen til Henri Moissinac som blir ny administrerende direktør. Moissinac er fra før toppsjefen av Dott. 

Leuschner fortsetter som styreleder i det sammenslåtte selskapet. 

Sammenslåingen kommer etter at Leuschner i November kunngjorde på Linkedin at de så seg nødt til å si opp 22 prosent av Tiers regionale og sentrale arbeidsstyrke. 

I innlegget åpnet Leuschner også opp om utfordringene selskapet har hatt som følge av høy inflasjon og økte levekostnader. 

«Høy inflasjon og kostnadskrise har dominert nyhetene i 2023, og de påfølgende konsekvensene av redusert etterspørsel og tillit blant forbrukerne, skaper en utfordrende forretningsmessig situasjon» skriver Leuschner i Linkedin-innlegget som ble lagt ut tirsdag (oversatt fra engelsk). 

Tier var et av de første el-sparkesykkelaktørene som kom til Oslo, men har per i dag ikke lisenstillatelse for å ha sparkesykler i hovedstaden.