Nedbemanning

Sparkesykkel-selskap sier opp 22 prosent av staben

Tier Mobility, en av de første sparkesykkel-selskapene som kom til Oslo, skal gjennom en nedbemanningsrunde for å redusere kostnader. 

Publisert Sist oppdatert

I et innlegg på Linkedin kunngjør CEO og gründer i el-sparkesykkel-startupen Tier Mobility, Lawrence Leuschner, at selskapet skal i gang med å kutte i staben for å reduserer kostnadene. 

Omtrent 22 prosent av Tiers regoinale og sentrale arbeidsstyrke vil bli nedbemannet, skriver han. 

I innlegget åpner Leuschner også opp om utfordringene selskapet har hatt som følge av høy inflasjon og økte levekostnader. 

«Høy inflasjon og kostnadskrise har dominert nyhetene i 2023, og de påfølgende konsekvensene av redusert etterspørsel og tillit blant forbrukerne, skaper en utfordrende forretningsmessig situasjon» skriver Leuschner i Linkedin-innlegget som ble lagt ut tirsdag (oversatt fra engelsk). 

Videre beskriver Leuschner hvordan det å gå over til å bli lønnsomme har vært en utfordring å få til i samme periode.  

«Med utilstrekkelig innsikt i hvordan og om markedene vil komme seg, må vi anta at etterspørselen i 2024 vil se ut som etterspørselen i 2023. Dette betyr at for å oppnå lønnsomhet, må vi redusere kostnadsgrunnlaget vårt».

Tier Mobility har blant annet el-sparkesykler i Oslo-området, og var et av de første el-sparkesykkel-selskapene som kom til byen. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.