FINTECH

Andreas Saastad CFO

Ny finanssjef i Vipps Mobilepay

Andreas Saastad (32) bytter konsulentbransjen med betaling.

Publisert Sist oppdatert

Saastad begynte som finanssjef i det nyfusjonerte Vipps MobilePay i februar. Det er imidlertid ikke første gang han har jobbet med Vipps og fusjoner.

I sin forrige jobb, som rådgiver og partner i BCG, bidro han da Vipps kuttet navlestrengen fra DNB og fusjonerte med Mchash i 2017.

Lett valg

Den jobben gjorde valget lett da det oppstod en mulighet for å være med på å bygge en nordisk lommebok.

– Vipps-gjengen og stemningen i selskapet den gangen var veldig, veldig bra. Folk gledet seg genuint til å dra på jobb og det var alltid store milepæler som skulle nås. Derfor er det gøy å se at sånn er det fortsatt her, sier Saastad i en pressemelding.

Tross kort tid i ny jobb, er Saastad helt klar på hvilke to arbeidsoppgaver som har høyest prioritet.

– Å samle de to selskapene på én teknisk plattform står øverst på to do-listen. Vi har et offensivt mål om å klare det innen utgangen av 2023. Når det er gjort, har vi mye større muligheter til å lansere nye produkter og inntektsmodeller. Gjennomføringen avhenger selvfølgelig av veldig mange flere enn meg, men jeg skal gjøre mitt beste for å gi nødvendig støtte, sier Saastad

Må øke lønnsomheten

Det vil være viktig, siden prioritet nummer to er å øke lønnsomheten.

– Vi kan ikke utelukkende spare oss til sorte tall. Vi må også gjøre noe på inntektssiden. Selskapet må jobbe på en smartere måte hvor vi tenker på tvers og utnytter alle de kloke hodene. Ikke minst, må vi være nysgjerrige på hvordan vi kan skape økt verdi for kundene våre gjennom enda mer og bedre forenkling, sier Saastad i meldingen.

Førnøyd med signering

Vipps MobilePay-sjef Rune Garborg er strålende fornøyd med sin nysignering.

– På tross av sin unge alder har Andreas akkurat det mindsettet og erfaringen vi som selskap trenger nå. Han er knallsterk på strategi og prioriteringer, og han ser muligheter for videreutvikling av selskapet som helhet, sier Garborg.