MEDTAIL

En Meny-ansatt i ferskvaredisken

Norgesgruppen investerer i Hjemmelegene: — Vi har en langsiktig strategi på helse og velvære

Norges største matbutikk-aktør Norgesgruppen, som blant annet eier Meny og Kiwi, blar opp et tosifret millionbeløp for å sikre seg fem prosent av aksjene i Hjemmelegene.

Publisert

– Planen er å teste dette med en pilot og tilby enkle helsetjenester i tilknytning til dagligvarebutikker som kan forenkle folks hverdag, sier Rune Spikseth, leder for helse og velvære Norgesgruppen til Dagens Næringsliv, som nå investerer et ukjent milionbeløp (tosifret) for å sikre seg fem prosent av Hjemmelegene.

Ifølge medgründer i Hjemmelegene, Raman Bhatnagar, som også er styreleder i selskap, er det et eget begrep «Medtail», en kombinasjon av medisin og retail, som handler om å tilby enkle helsetjenester der hvor du handler varene dine.

– Mange går rundt og tror de lever sunt og burde vært til legen. Tjenestene utføres av helsepersonell i tråd med retningslinjene slik at mange ikke trenger å dra til legekontoret for å ta blodprøver, sier Bhatnagar til DN.

Partner opp med Schibsted igjen

Verdivurderingen på selskapet er ikke kjent, men i februar i år hentet Hjemmelegene 70 millioner kroner. Da investerte Christen Sveaas’ Kistefos 55 millioner kroner, og Schibsted investerte 15 millioner kroner for å opprettholde sin eierandel.

Norgesgruppen er ikke ukjente med å investere sammen med Schibsted.

De har blant annet investert og kjøpt opp budbiltjenesten Zoopit, hvor Schibsted eier 75 prosent og Norgesgruppen 25 prosent.