VEKST

Nofence vil forvandle en gjengrodd park i Molde til sitt nye hovedkvarter.

Nofence vil bygge inter­nasjonalt hovedkvarter i Molde

Beiteteknologi-startupen vil bygge låve-kontor og flytte inn i en gjengrodd praktpark.

Publisert Sist oppdatert

Oppstartsselskapet som ble startet i Batnfjordsøra på Nordmøre i 2011, har gjort seg internasjonalt bemerket med sitt virtuelle gjerdesystem for beitedyr. I fjor hentet Nofence friske penger for å satse i Storbritannia, Spania og USA.

Når selskapet nå planlegger et nytt hovedkvarter, vil de imidlertid helst ikke flytte lenger enn tre mil sør for hjemkommunen Gjemnes, til perlen Molde i Romsdalen.

Ifølge lokalavisen Romsdals Budstikke har selskapet nå lagt frem konkrete forslag for et nytt kompetansesenter og hovedkontor i en tidligere praktpark øst i byen, som nå er gjengrodd og i sårt behov av rehabilitering.

Retiroparken har vært i eiendomsutvikleren Planors eie siden 2005, og en rekke urealiserte planer for parken har blitt lagt frem. Daglig leder Bernt Ove Vågsæter stiller seg imidlertid positiv til de nye planene til Nofence, skriver avisen, og skisserer en fremdriftsplan på 2-3 år.

Planen innebærer å pusse opp bygningsmassen som står der, inkludert en villa og gammel gartnerbolig, som Nofence vil leie og bruke til møterom og visningssenter.

I tillegg vil partene bygge en ny låve som skal kombineres med kontorlokaler. Nofence vil også slippe fri beitedyr i parken, naturligvis utstyrt med selskapets virtuelle gjerder.

– Nå er vi på Batnfjordsøra, men vi vokser og trenger flinke folk på mange områder. For å plante røttene våre i området, må vi kunne vise fram hvordan vi har greid å lage et unikt produkt blant norske fjorder og fjell, i en av verdens vanskeligste topografier. Da er Retiro og Molde en unik lokasjon i verdensmålestokk, og vil være viktig for den merkevaren vi vil bygge, sier daglig leder Knut Bentzen i Nofence til Rbnett.