ENERGI

Alexander Ryfjord (t.v) og Jonas Ibsen Brynildsrud i Sunday Power.

Kjente eiendomsinvestorer tungt inn i solcelle-startup

Sunday Power går inn i neste vekstfase.

Publisert Sist oppdatert

Det drøyt fire år gamle selskapet Sunday Power har som mål å kle takene til næringsbygg, kjøpesentre, lagerbygg, og kontorbygg med solcellepanel.

Det kan være all slags bygninger, fortalte gründerne Alexander Ryfjord og Jonas Ibsen Brynildsrud til Shifter i 2021. Det eneste kravet er at det har minst 1000 kvadratmeter flatt tak-areal.

Organisasjonen skulle finansieres ved å hente ekstern investorkapital, mens selskapet ville låne penger for å dekke utbygging av de tekniske installasjonene. Lånene skulle nedbetales med inntekter fra salg av strøm til byggene installasjonene var plassert på.

Som sagt, så gjort. Etter et par mindre emisjoner i 2022, har Sunday Power nå hentet 100 millioner kroner, hvorav 40 millioner kroner er et lån fra Nordea.

Det øvrige står sentrale eiendomsinvestorer for. Ankerinvestor er Sunde-familiens investeringsselskap Ringgården. Fra før var også Ole Jacob Sundes sønn, styreleder Einar Kristoffer Sunde, inne som nest største aksjonær gjennom Apex Capital. I fjor kom også tidligere Adevinta-topp Erik Ryssdal inn.

Flere andre kjente størrelser slo følge. Deriblant Christian Ringnes gjennom Eiendomsspar, Greenwitch Land Securities, tilhørende Paal Hveem, Odfjell-selskapet Farvartn Ventures, Møller Eiendom og GC Rieber.

– Vi var en av Sunday Powers første kunder og har siden det latt oss imponere av løsningen deres. Vi har dessuten stor tro på teamet, deres løsning for solkraft og at de vil spille en viktig rolle for eiendomsbransjens grønne skifte i årene som kommer, sier Ringnes i en pressemelding.

– At så mange eiendomsaktører av dette kaliberet har tro på både løsningen og teamet vårt, er en stor anerkjennelse av at vi er inne på et riktig spor. Vårt mål er å akselerere det grønne skiftet i eiendomsbransjen med den ledende løsningen for solenergi, og vi går nå inn i vår neste vekstfase med økt ambisjon og motivasjon, sier medgründer og daglig leder Brynildsrud.

Prisingen i investeringsrunden er foreløpig ikke kjent. Selskapet opplyser selv at prisen ble satt til 52 millioner kroner ved forrige kapitalutvidelse i fjor sommer.

Selskapet har det siste året gått fra to til 11 ansatte. I samme periode har Sunday Power signert over 30 avtaler med en samlet kapasitet på over 10 megawatt.

Det har vært kapitalkrevende. Det nylig publiserte årsregnskapet viser at selskapet i praksis ikke hadde inntekter i fjor (360 158 kroner), og at utgiftene økte kraftig. Særlig utvidelsen av team og dermed økte lønnskostnader bidro til et underskudd på 6,4 millioner kroner.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at prisingen ble satt til 28 millioner kroner i november/desember 2022. Det riktige er omkring 52 millioner kroner.