Katapult utvider til Afrika

Publisert

Tidligfase-satsingen Katapult har siden oppstarten i 2017 investert i rundt 120 selskaper fra 32 land, mesteparten gjennom akseleratorprogrammene.

Hittil har Katapult hatt dedikerte programmer for hav og klima, med base i Norge. Det er også varslet flere andre satsinger, blant annet på matteknologi (Katapult Food) og utvidelser til Afrika.

Etter noen utsettelser går Katapult nå i gang med sin første satsing i Afrika, nærmeste bestemt Rwanda og hovedstaden der, Kigali. Det melder Finansavisen.

– Afrika har vært på ønskelisten vår lenge, og vi har spesielt fulgt med på Kigali. Rwanda har et raskt fremvoksende teknologimiljø, og det er et lavere tilbud av akseleratorer enn i andre afrikanske storbyer, sier administrerende direktør i Katapult Group, Fredrik Winther, til avisen.

Selskapet har blant annet sikret seg en avtale med Norad for å finansiere oppstarten i Kigali. Avtalen innebærer ifølge FA at Katapult får 25 millioner kroner, og at de skal samarbeide med svenske Norrsken, Tony Blair Institute og Smart Africa.

Videre utvidelser i Afrika er nærliggende, ifølge Katapult. Det er planlagt akseleratorprogrammer på Mauritius og i Ghana.