OPPKJØP

Illustrasjonsfoto. Investeringsbanken Goldman Sachs leder investorgruppen som vil kjøpe Kahoot.
Illustrasjonsfoto. Investeringsbanken Goldman Sachs leder investorgruppen som vil kjøpe Kahoot.

Kahoot-frierne mangler mer enn 30 prosent 

Konsortiet som prøver å kjøpe Kahoot har foreløpig en akseptgrad på 58,95 prosent. Fristen utvides med to uker.

Publisert Sist oppdatert

En investorgruppering ledet av Goldman Sachs har foreslått å kjøpe Kahoot for 35 kroner per aksje, noe som priser selskapet til 17,2 milliarder kroner.

Gruppen satt som mål å få 90 prosent av eksisterende aksjonærer til å godta tilbudet.

Den opprinnelige akseptfristen gikk ut på fredag, og da ble det klart at frierne ikke hadde nådd frem. Fristen ble følgelig utsatt i to uker, til 8. september.

I en børsmelding mandag morgen går det frem at 58,95 prosent av Kahoot-aksjonærene har godtatt budet. Dermed er det et godt stykke igjen.

– Vi oppfatter akseptgraden som en tillitserklæring og en anerkjennelse av at budet er attraktivt, sier Michael Bruun, Global co-Head of Private Equity hos Goldman Sachs Asset Management, i meldingen.

Flere aksjonærer har stilt seg kritisk til budet. Folketrygdfondet, som nå besitter fem prosent av aksjene, har besluttet å ikke selge. Det gjør heller ikke Kistefos, som oppgir å eie to prosent av aksjene.

– Vi ser frem til videre dialog med aksjonærene, og har annonsert en forlengelse av tilbudsperioden slik at de som har behov for mer tid eller ønsker å foreta en grundigere vurdering får muligheten til dette. Det er verdt å merke seg at flere fremtredende internasjonale og norske institusjonelle investorer har akseptert tilbudet, og, basert på nylige samtaler, forstår vi at andre er i ferd med å avslutte sin evalueringsprosess, sier Bruun.

Powered by Labrador CMS