Kunstig intelligens

Tech-giganter: Microsoft, Google og Amazon investerte flere milliarder dollar i selskaper som benytter kunstig intelligens i 2023.

Investerte svimlende summer i AI-startups i løpet av året

Google, Amazon og Microsoft satset enormt på oppstartsselskaper som jobber med kunstig intelligens i løpet av 2023. 

Publisert Sist oppdatert

Teknologi-gigantene Google, Amazon og Microsoft sto for hele to tredjedeler av de 27 milliarder dollarene som ble investert i selskaper som jobber med generativ kunstig intelligens (AI) i løpet av 2023. 

Det skriver Financial Times. 

Silicon Valley-kjempene har med andre ord brukt betydelig mer penger en de tradisjonelle VC-selskapene i løpet av året – og viser dermed sin økonomiske styrke og store muskler for å dominere den svært omtalte sektoren. 

Den betydelige pengebruken økte kraftig etter lanseringen av Chatgpts OpenAi i november 2022, viser tallene avisen refererer til. 

Blant annet har Microsoft forpliktet seg til å investere 1,3 milliarder dollar i Inflection, en oppstart innen generativ AI, med mål om å få et forsprang på konkurrentene.

Microsoft har også investert 10 milliarder dollar i OpenAi, mens San Francisco-baserte Antrhopic har hentet penger fra Google og Amazon.

En AI-oppstart som på sin side har hentet store summer fra VC-selskaper som Andreessen Horowitz og General Catalyst, er det Paris-baserte Mistral som skaffet rundt 500 millioner dollar.