MAT

Teamet i Dagens.

Henter 16,3 millioner kroner for å få butikker og restauranter til å dumpe grossisten

Statens startup-investor er blant dem som satser penger på Dagens.

Publisert Sist oppdatert

Oppstartsselskapet Dagens har siden gründerne Maximo Graesse og Hafdis Sunna Hermannsdottir traff hverandre på Startuplab i 2018, bygget en plattform som kobler matprodusenter direkte med lokale restauranter, kantiner og butikker.

Selskapet vil legge til rette for storskala handel av lokale råvarer, og tar seg av både transaksjonsleddet, oppgjør og logistikk. Dermed sørger selskapet også for at kundene kan hoppe bukk over det tradisjonelle grossistleddet, både når det gjelder grønnsaker og kjøtt. Blant kundene finner man Økologisk filandsgris og Haugen Gardsmat på selgersiden, og kjente navn som Jacobs og Åpent Bakeri på kjøpersiden.

Det er litt over ett år siden selskapet hentet 10 millioner kroner fra investorer sist, selv om gründerne selv varslet overfor Shifter at det bare var en mellomrunde som skulle ta Dagens til en betydelig større kapitalutvidelse allerede samme høst.

Det lyktes de ikke med. Nå har imidlertid selskapet klart å sikre 16,3 millioner kroner i friske penger etter en langtekkelig prosess med svært mange investormøter.

Emisjonen ble først omtalt av Finansavisen.

Det er de eksisterende eierne Investinor og MP Pensjon som stiller opp med penger, samt en ny aksjonær i TD Veen.

Sistnevnte er en aktiv investor i gründermiljøet, og eier ifølge FA flere selskaper som benytter Dagens' tjeneste. Blant dem er Onna Greens, som ble verdsatt til 100 millioner kroner tidligere i år.

TD Veen ledet an i runden, med en investering på syv millioner kroner. Investinor satset fem nye millioner, MP Pensjon to millioner kroner, mens Stratel og Iterate gikk inn med én million hver. Resten sto engleinvestorer for.

Verdivurderingen av Dagens er ifølge FA satt litt lavere nå enn forrige runde, noe som har vært gjennomgangstonen for teknologisektoren siden høsten 2022. For et drøyt år siden ble Dagens priset til 86,4 millioner kroner.

I samme periode har selskapet økt omsetningen med 112 prosent, til 21,1 millioner kroner, inkludert virksomheten i Danmark.

Samtidig er kostnadene kappet med 30 prosent, ifølge selskapets egne opplysninger, mens bruttomarginen er forbedret med 150 prosent.

Konsernregnskapet er imidlertid ikke ferdigstilt ennå, og selskapet kommenterer derfor ikke resultatet - annet enn at de styrer mot et underskudd. Det regner de med å ha ut 2024, før det skal snus til sorte tall.

De friske pengene skal ifølge selskapet brukes på vekst, først i Norden - og særlig i Danmark.