INVESTOR

Thea Messel og Nora Bavey står bak Unconventional Ventures og dets nye fond.
Thea Messel og Nora Bavey står bak Unconventional Ventures og dets nye fond.

Hattrick for Unconventional Ventures, investerer i Fjong

Gjør sin tredje investering i Norge i år.

Publisert Sist oppdatert

I fjor sommer kunne Shifter fortelle at den norsk-svenske duoen Thea Messel og Nora Bavey i Unconventional Ventures (UV) hadde hentet 310 millioner kroner til et nytt fond som kun satser på startups som kvinner eller minoriteter står bak.

I januar ble det kjent at de gikk inn med penger i Equality Check. Nylig ble en investeringsrunde i Ocean Oasis også offentliggjort, hvor UV deltok.

Nå fullfører investeringsselskapet hattricket, med en investering i Fjong.

Det norske selskapet med gründer Sigrun Syverud i spissen, utvikler en abonnementstjeneste for klær. Det er foreløpig ikke kjent hvor mye penger startupen har hentet i denne omgang, ei er prisingen offentliggjort.

Fjong hentet sist penger sommeren 2021, i en emisjon på tre millioner kroner.

Da kom en gullrekke med nye investorer inn, deriblant Spacemaker-gründer Anders Kvaale og TV-profilen Christian Strand og kona, marked- og innholdsstrategisten Madeleine Strand. I tillegg gikk designstudioet Bakken & Bæck inn.

Denne gangen skal det være snakk om en større sum. Enkeltinvesteringene med det nye fondet varierer fra én million til syv millioner kroner.

– Vi ser moteindustrien som en arena i enormt behov av positiv «impact», for å radikalt redusere klimaavtrykket. Den er moden for endring, og vi tror at Fjongs datadrevne tilnærming er en vinner, sier partner Nora Bavey i en uttalelse på egne nettsider.

I tillegg til de norske selskapene, har UV i det siste offentliggjort investeringer i britiske Climate X, svenske Leia Health, og danske Dora.

Powered by Labrador CMS