nytt om navn

Live Lova Næss i Sunphade
Ny leder: Live Nova Næss i Sunphade

Går fra Otovo til lederstilling i solfilm-startup

Live Nova Næss blir ny daglig leder i Sunphade.  

Publisert Sist oppdatert

Live Nova Næss går over fra en stilling i solcelleselskapet Otovo, og blir ny daglig leder for Sunphade, melder selskapet i en pressemelding. 

Det var Bygg.no som meldte om nyheten først. 

– Jeg gleder meg til å være en del av et så spennende selskap med unik teknologi. Med et dyktig team som har oppnådd imponerende resultater, ser jeg frem til å ta selskapet videre fra der det er i dag, sier Næss. 

Næss, som også har bakgrunn fra Coor, tar over lederrollen for Erik Rønneberg, som vil fortsette å være involvert i selskapet med fokus på teknologiutvikling og produksjon. 

– Næss bringer med seg omfattende erfaring innen strategisk tenkning, prosjektledelse og forretningsutvikling på tvers av ulike bransjer, sist fra solcelleselskapet Otovo der hun ledet ulike strategiske vekstinittiativer i Europa, sier Jørgen Lundberg som er styreleder i selskapet.

Sunphade har sammen med Institutt for Energiteknikk (IFE), utviklet en selvjusterende solfilm for vindusflater. Teknologien skal blant annet kunne benyttes til å redusere energiforbruket i bygg. 

I 2022 sikret selskapet 16 millioner kroner i frisk finansiering fra industrielle investorer og Forskingsrådet. Sistnevnte er med gjennom et såkalt IPN-prosjekt (innovasjonsprosjekt i næringslivet). 

Blant de industrielle investorene er «deep tech»-fondet til Kongsberg Innovasjon, Kongsberg Pre-Såkorn Fond. 

Sunphade opplyser om at målet for 2025 er å selge for 15 millioner kroner. Kundene deres er primært innen bygg- og transportsektoren.