Kongsberg Maritime er en av flere industripartnerne som bidrar med kompetanse inn mot porteføljeselskaper tilknyttet Kongsberg Innovasjon. F.v. Einar Eilertsen (Kongsberg Innovasjon), Svein-Olav Torø (Kongsberg Innovasjon) og Rannveig Fadum (Investinor).
Kongsberg Maritime er en av flere industripartnerne som bidrar med kompetanse inn mot porteføljeselskaper tilknyttet Kongsberg Innovasjon. F.v. Einar Eilertsen (Kongsberg Innovasjon), Svein-Olav Torø (Kongsberg Innovasjon) og Rannveig Fadum (Investinor).

Nytt norsk fond satser 100 millioner kroner på «deep tech»-startups

Interessen for det nye fondet til Kongsberg Innovasjon var så stor at de måtte doble størrelsen.

Publisert

I utgangspunktet skulle Kongsberg Innovasjon hente inn mellom 30 og 50 millioner kroner til et fond som skal investere i såkalte «deep tech»-startups.

Interessen for satsingen var imidlertid så stor at selskapet måtte doble størrelsen på fondet, og har nå besluttet å hente opptil 100 millioner kroner.

Hittil har fondet fått inn halvparten, og resten skal hentes i løpet av de neste seks månedene. Blant de som allerede er med, er statlige Investinor, som satser 10 millioner kroner på fondet.

– Kongsberg Innovasjon har en unik industriell forankring i det europeiske innovasjonsmiljøet. De har bevist at de kan skape verdier for teknologibaserte oppstartsselskap i hele Norge. Deres ESG-profil og fokus på bærekraftige investeringer underbygger vår satsning på morgendagens næringsliv, sier Rannveig Fadum, investeringsdirektør i Investinor.

Det er totalt seks investorer i fondet hittil, men Kongsberg Innovasjon kommenterer foreløpig ikke hvem de øvrige er. De seks har tegnet seg for beløp fra tre til 12 millioner kroner.

Det nye fondet skal investere i 10-15 tidligfase teknologiselskaper over hele landet, og særlig innen maritim og fornybar sektor, samt i industriell digitalisering. Et ufravikelig krav, er at selskapene det investeres i må levere på FNs bærekraftsmål.

Kongsberg Innovasjon legger vekt på at de vil ha et aktivt eierskap i selskapene det investeres i. Tilgjengeliggjøring av industriell kompetanse blir et særlig viktig bidrag fra dem, ifølge Einar Eilertsen, operasjonell leder i Kongsberg Innovasjon.

– Vi vet at det tar tid å utvikle høyteknologi og er opptatt av å bistå selskapene vi investerer i over flere år. Gjennom å kombinere investeringer med kompetanse fra vårt industrinettverk tilbyr vi unik teknologiekspertise til våre porteføljebedrifter slik at bedriftene reduserer tiden til markedslansering, sier han.

I dag har Kongsberg Innovasjon 14 aktive investeringer, i selskaper som Kyoto Group, N2 Applied og Applied Autonomy.

Kongsberg Innovasjon eies av Kongsberg Gruppen, TechnipFMC, Equinor, Kongsberg Automotive, Siemens Energy, Semcon, KIWA, Handelshøyskolen BI, Vardar og SIVA.

Powered by Labrador CMS