Ledelsen i Eyr skalerer opp helsetjenesten sin, og satser for fullt i Sverige. Fra venstre Markeds - og kommunikasjonssjef Maren Synnevåg, gründer Karl Martin Lind, COO Kine Skjervum Karlsen, CEO Camilla Kluge Foss og CTO Thomas Kolstø.

Eyr utvider til Sverige

– Det har hele tiden vært en del av vår strategi, sier Eyr-sjefen om inntreden i hjemmemarkedet til hovedkonkurrenten.

Publisert

Det norske oppstartsselskapet Eyr leverer lege- og psykologtjenester over video, og var det første til å tilby slik videokonsultasjon via mobil i Norge.

De siste årene har selskapet vokst kraftig i både Norge og Danmark, og i fjor hentet Eyr 44 millioner korner for å akselerere veksten ytterligere. Nå står ekspansjon til Sverige for tur.

LES OGSÅ: «Videolegen» Eyr henter spår storkonsolidering i bransjen

Dermed trer selskapet inn i hjemmemarkedet til sin storebror og hovedkonkurrent, Kry. Opp til det nivået er det derimot et stykke; i fjor hentet svenskene svimlende 2,65 milliarder kroner i vekstkapital.

– Å få hjelp av lege eller psykolog på mobil blir bare mer og mer vanlig, og i Sverige er videolege en etablert del av det offentlige helsetilbudet. Det har hele tiden vært en del av vår strategi at vi skal styrke vår posisjon i Norden, sier daglig leder Camilla Kluge Foss i Eyr i en pressemelding.

Utvidelsen til Sverige lå i kortene. I tillegg til å operere i Norge og Danmark fra før, har Eyr flere svenske investorer. Deriblant er gründeren Fredrik Österberg, som står bak Evolution Gaming, og Stena-familien.