POLITIKK

Karianne Tung leder Trondheim Tech Port.

DN: Tech-topp kan bli ny digitaliseringsminister

For å få mer tyngde på digitaliseringsfeltet, lanseres Karianne Tung som mulig ny statsråd.

Publisert Sist oppdatert

Da statsminister Jonas Gahr Støre satt sammen sin første regjering i 2021, ble digitaliseringsminister-posten vraket.

Ifølge Dagens Næringsliv ligger det an til flere endringer allerede neste uke, og ministeren for digitalisering er aktuell for gjenoppliving. 

Avisen viser til at Arbeiderpartiet har en hemmelig avtale som gir dem muligheten til å få en ekstra statsråd, og kilder peker på Karianne Tung for å fylle posten. 

Hun er i dag leder for Trondheim Tech Port, som er en interesseorganisasjon for teknologiaktører i Trøndelag. Hun har også lang fartstid i Arbeiderpartiet og ungdomspartiet AUF. Tung var valgt inn på Stortinget som representant for Sør-Trøndelag i perioden 2013-2017.

Før digitaliseringsministeren ble vraket av Støre, ble det av flere teknologimiljøer stilt spørsmål ved nytten av en slik post.  

IKT Norges administrerende direktør Øyvind Husby foreslo å flytte den fra kommunal- og moderniseringsdepartementet til en tyngre departement, eksempelvis Finans.

Tobias Studer Andersson, sjef for Sopra Steria Scale up i Skandinavia, mente posten var gått ut på dato, og lanserte i stedet ideen om en nyskapingsminister.

Den gang ble det pekt på to aktuelle kandidater: Håkon Haugli, som i dag er administrerende direktør i Innovasjon Norge, og Robert Steen. Sistnevnte har sterk digitaliserings- og næringsprofil, men er i dag administrerende direktør for Bygghåndverk Norge.